La Liga 2011: Alla borde öppna sina ögon, och alla lag borde bli lika bra behandlade

Foto: Okänd

Världens bästa fotbollsklubb, FC Barcelona har dominerat fotbollen i två år nu. För två år sen så var det första upplagan av Pep Guardiolas ”Tiki-taka Barcelona” och som dem lirade fotboll. Barcelona vann sex titlar 2008-2009. Redan då kände man på tungan om Barcelona var historiens bäste lag.

För ett år sen gick man till semifinal i Champions League då man förlorade mot Inter. Inter var den enda klubben som kunde slå Barcelona kändes det som i turneringen, José Mourinho hade återigen visat sig vara ”the special one”. Men FC Barcelona fortsatte att dominera i den spanska ligan och vann ligan återigen. Real Madrid hade två raka La Liga titlar innan Pep Guardiola anlände som coach för Barcelona. Nu hade man två raka år – utan en La Liga titel.

Nu är vi inne i den senaste fotbollssäsongen, och Barcelona lyckades återigen vinna Champions League guld. FC Barcelona slog Manchester United i finalen på Wembley Stadium. Det blev även guld i La Liga, för tredje året i rad. Real Madrid lyckades inte vinna liga guldet med mannen som tränare som slog det ”oslagbara” Barcelona i semifinalen året innan. Men, Real Madrid lyckades vinna guld efter tre år av guldsvält. Det blev Copa del rey för Real Madrid, och titeln betydde ju mycket mer än vad de skulle göra om man skulle slå exempelvis Sevilla för att man slog ärkerivalen FC Barcelona i finalen. Men saken var klar, Real Madrid hade äntligen nått till Barcelonas nivå. Att vinna titlar, spelar ingen roll vilken titel det var.

Barcelona spelarna har under dessa två år blivit behandlade som om dem vore fotbollens enda hopp. Barcelona har väldigt ödmjuka spelare och som dem flesta supportrarna skulle dö för (räknar även dem som inte är Barca fans). Spelare som Lionel Messi, Iniesta osv. Men, dem blir inte behandlade som alla andra spelare i världen. Experterna kan snacka gott om Barcelona när dem gör fel, men när till exempel Real Madrid gör något fel så ösas det på med kritiker.

Kommer ihåg vad Olof Lundh sa för några månader sen på Fotbollskanalen Europa.

– Jag tycker att Barcelona har byggt upp den här myten ”mer än en klubb”, Unicef och allting. Dem seglar lite enkelt och jag tycker att dem klarar sig rätt bra. T.ex om Cristiano Ronaldo hade filmat precis som Iniesta gjorde (mot Sevilla) så hade folk varit mycket mer upprörda på Ronaldo än på Iniesta, Det är mer okej att Iniesta gör det än Ronaldo. Jag är lite trött på den håsen, Barcelona är ett fantastiskt fotbollslag men det är lite tråkigt med den stilen.

Alla borde öppna sina ögon, och alla lag borde bli lika bra behandlade.

3 tankar kring ”La Liga 2011: Alla borde öppna sina ögon, och alla lag borde bli lika bra behandlade

  1. Salar Alavi Inläggsförfattare

    Mick

    Det här är första artikeln där jag skriver precis som jag tycker, så det blev som det blev. Sen om ni gillar det eller inte bestämmer ni.

    Mvh / Salar Alavi

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *