Läget i Division 1

Mycket fokus i media ligger just nu på Allsvenskan och allt som händer där och kanske till viss del även om Superettan. Därför är det nu dags att ta en titt på hur läget är i serierna under Superettan; division ett norra och södra.

 

Om vi börjar med division ett norra så är det Vasalund som leder serien med 31 poäng efter 14 omgångar med BK Forward strax bakom sig med två poäng mindre. På tredje plats hittar vi Sirius som relativt nyligen spelade i Superettan. Vasalund har hittills bara förlorat en enda match vilket naturligtvis gör dem till en av de stora favoriterna till att ta hem seriesegern. Deras huvudutmanare är väl främst BK Forward enligt min mening. Sirius har visserligen den imponerande målskillnaden 23-9 men med fyra poäng upp till Vasalund så känns det som om Sirius får sikta in sig på andra platsen.

 

I division ett södra så hittar vi det anrika Örgryte IS som serieledare. Precis som Vasalund har ÖIS plockat 31 poäng på den 14 första matcherna. Deras första förlust kom faktiskt precis innan uppehållet och det var i hemmamatchen mot Qviding där gästerna vann med 1-0. Tre poäng bakom Örgryte hittar vi Lunds BK som länge toppade serien, men som sedan tappade och ligger därför just nu på en andra plats. På 26 poäng hittar Oddevold som placerar sig på plats nummer tre. För tillfället är det svårt att se vad som ska kunna stoppa Örgryte från att ta hem seriesegern då de har imponerat stort under säsongen. När det gäller Lund så känns de som ett lite mer osäkert kort. Det jag främst tänker på är om de kommer fortsätta att tappa poäng eller om de kommer höja sig och komma tillbaka till den fina formen som de hade under inledningen av serien. Därför tror jag att Oddevold har mycket goda chanser att kunna plocka andra platsen.

 

I Superettan så ligger Trelleborg och Degerfors på kvalplats vilket innebär att det i dagsläget skulle ställas mot Oddevold och BK Forward. Det är dock svårt att kunna spekulera i hur ett sådant kval skulle kunna gå. Lagen från Superettan har visserligen bättre trupper och är vana vid bättre motstånd, men de har även betydligt sämre form och lägre självförtroende. Kvalspelet lär dock som alltid bli fullt av nerver och spänning, oavsett vilka lag det än blir som ställs mot varandra.

 

Division ett har just nu ett uppehåll, men drar igång igen den 10:e respektive 11:e augusti. En komplett tabell för division ett norra hittar du här och en för division ett södra hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *