Landslagsuppehåll och ännu mer förvirring i Hamburg

Det har ju nu varit paus i ligaspelet för Landslagsuppehåll. Därför som det inte har kommit några inlägg på ett längre tag..

Tyska landslaget vann igår med 3-1 över Belgien och det var en match som av allt att döma kunde slutat med ännu större siffror. Det innebär att tyskarna gjorde ett perfekt kval med 10 vinster av 10 möjliga och alltså 30 poäng. Onekligen ett imponerande facit. På arenan ska en banderoll där det stod ”Ein Team-Ein Ziel; Finale Kiew 2012” Funnits. Och så som tyskarna spelar är det helt klart mycket troligt att det blir så. Två experter Jonas Esbjörnsson (Expressen) och Frank Sjöman (fotbollsexpert) sade i måndags att dem tror att Tyskland vinner EM nästa år. Undertecknad håller med dem, de unga spelarna har varit omöjligt ännu bättre i Bundesliga i år än förra året och Gomez leverar i både landslaget och Bayern nu, så var inte fallet för ett par år sedan.

En annan intressant fråga man kan ställa sig är hur ser det ut underifrån då? Jodå. U21 laget går som en maskin, på drivna av Lewis Holtby (jo han som varit och provat med de riktiga landslaget, men han petar inte Özil/Götze så därför är han numera i U21). U21 laget har Fem matcher- fem segrar i sitt kval. Riktigt bra såklart och inget borde stoppa dem från att nå nästa U21 slutspel.

Även U19 laget går som tåget, där återfinns faktiskt också en bekant spelare nämligen Julian Draxler (Schalke spelare som spelade CL Semifinal förra säsongen).

Nåväl nu över till Hamburg, krislaget nummer 1 i Tyskland.
Frank Arnesen, enligt mig en storanledning till krisen har kommit på den otroligt smarta idén att själv ta över som tränare för Hamburg tillsvidare. Det här är inte ett skämt, jag vet att ni tror det men det är helt sant. Frank Arnesen verkar kunna vara mannen som på allvar sänker storlaget Hamburg.

Meriterna från Chelsea har visat sig inte vara mycket värda i Bundesliga och spelarna han tog från Chelseas överskottslager höll för dålig kvalité för bundesliga.
Den stora frågan angående de värvningarna han gjort är: ”hur han som Chelseas förra chef inte kunde veta att dessa spelarna inte håller?”. Trodde han att Bundesliga var sämre än den är? Är han inte kompetent nog att bedöma spelares förmågor?
För Hamburgsskull hoppas jag att han försvinner allra helst innan Januari fönstret. Men det är svårare att sparka en sportchef än en Manager, men jag ser inte att Frank Arnesen har några lösningar på de problem som Hamburg har.

2 tankar kring ”Landslagsuppehåll och ännu mer förvirring i Hamburg

 1. Nordtribüne

  Pajas som sågar Arnesen och hans värvningar.
  I Chelsea-spåret är det ju bara Mancienne som varit dålig. Bruma och Rajkovic har ju varit helt okej och Töre har ju varit bra och har en enorm potential. Jacopo Sala var ju inte direkt värvad för elvan eller ens A-truppen?

  Skjelbred blir nog en tillgång när han blir helt frisk och används på rätt sätt och Ilicevic är ju en spelare som verkligen håller bra Bundesliga-klass.

  Och nu värvningen av Fink som tränare kan väl ingen heller klaga på och alla fattade väl att Arnesen själv inte skulle träna laget speciellt många matcher.

  Arnesen har väl varit ganska bra sportchef…

  Svara
  1. Stefan Börjesson Inläggsförfattare

   Enligt mig så är värvningen av Fink helt klart en bra värvning av tränare. Håller med om Töre. Dock är jag osäker på resten. Visst dem kommer bli bra om några år, men när såpass många äldre tongivande spelare skickades iväg så har du inte riktigt tiden att vänta på att Bruma och C.o ska ta steget att bli bra….. Då blir det ett problem. Och vem som är ledare på plan har jag svårt att se. Westermann och Jarolim som borde vara lagets ledare har bänkats/satt på ovana positioner.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *