Lazios dåliga form utesluter Champions League-spel?

Lazio ledde med endast ett par omgångar kvar racet om den sista Champions League-platsen i Serie A mot Udinese och Roma. Men med tre förluster i rad och endast två omgångar som återstår i ligan ser det nu ut som det blir Udinese som tar den så viktiga fjärdeplatsen som betyder kval till Champions League.

Edy Reja och hans Lazio ligger nu på femteplats i Serie A, på samma poäng som Roma på sjätteplats, och två poäng bakom Udinese som alltså leder racet om den sista CL-platsen med endast två omgångar kvar.

– Självklart har det gått dåligt, men att det händer precis under den avgörande delen av säsongen är oturligt. Vi har gjort några misstag, men det är de oturliga tillfällena som påverkat vår säsong mest. Alla har sett den oturen vi haft, men vi försöker förtränga det och fokusera på våra matcher. Vi är fortfarande nedstämda för att när man tittar på de andra lagens resultat ser man att endast en poäng (på de senaste tre matcherna) kunde varit tillräckligt, säger tränaren Edy Reja enligt Soccerway.

Imorgon tar Lazio emot Genoa hemma på Stadio Olimpico, och i sista omgången gästar man Lecce, i vad som kan bli årets viktigaste match.

– Nu koncentrerar vi oss på Genoa-matchen och på att inte tappa några poäng de sista två matcherna. Om vi kommer till Champions League-kval eller inte beror inte enbart på oss. Vi får hoppas på att Chievo (som möter Udinese) och Catania (som möter Roma) kommer att ta sina ansvar, fortsätter Reja.

Omgång 34
Inter-Lazio 2-1
Udinese-Parma 0-2
Roma-Chievo 1-0
4 Lazio +14  60
5 Udinese +22  59
6 Roma +5  56

Omgång 35
Lazio-Juventus 0-1
Fiorentina-Udinese 5-2
Bari-Roma 2-3
4 Lazio +13  60
5 Udinese +19  59
6 Roma +6  59

Omgång 36
Udinese-Lazio 2-1
Roma-Milan 0-0
4 Udinese +20  62
5 Lazio +12  60
6 Roma +6  60

Omgång 37
Lazio-Genoa
Chievo-Udinese
Catania-Roma

Omgång 38
Lecce-Lazio
Udinese-Milan
Roma-Sampdoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *