Levante-Real Madrid

Levante-Real Madrid 1-2
0-1 Ronaldo (20)
1-1 Rodriguez (62)
1-2 Morata (83)

Matchen mot Levante var en av de stora skräck matcherna på förhand, i våras förlorande real madrid mot detta gäng och inför denna match förlorade real madrid båda sina två anfallare. Alla väntade på att Cristiano Ronaldo skulle då ta klivet fram visa vägen men han gjorde inte mycket. Det blev en 20 åring som kom in och på en minut räddade sitt lag.

Planen var en av de värsta jag sett på länge. Det gick inte att spela, bollen stoppade upp spelet. Matchen var sten hård där alla gick hårt in i varje tackling. Redan i den första minuten satte en Levante spelare en armbåge i ansiktet på Cristiano Ronaldo och den portugisiske spelaren tvingas av plan för att behandling. Levante spelarna var irriterade och det var bara en tidsfråga innan någon av de skulle få sitt andra gula kort och åka ut. Varje avblåsning bemöttes med irritation även när de själva visste att de begått regelbrott.

Real Madrid gjorde 0-1 genom Cristiano Ronaldo. Det kommer i den 20 minuten när Xabi Alonso slog ett inlägg som tog på en levante spelare på huvudet och spelade fri Cristiano Ronaldo som enkelt satte 0-1. Inget av lagen hade övertaget i matchen, det var en jämn match som mesta dels utspelade sig på mittplan, Levante hade ett skott på mål, real madrid har inte heller haft överdrivet många chanser.

Levante började andra halvlek betydligt mycket bättre än den första och hade ett par riktigt bra lägen direkt i inledningen. Real Madrid kom igång allt eftersom. Angel Di Maria hade flera riktigt bra chanser men han förvaltade ingen av de på ett bra sätt.

Runt den 50 minuten visade Pepe en mindre trevliga sida när han ännu en gång filmade riktigt illa över ingenting. Han stötte ihop med en Levante spelares benskydd och betedde sig som om hans ben var av och snurrande runt i tre kvart, lyckligtvis sparkade han inte sin medspelare Alvaro Arbeloa när denne försökte hjälpa honom som han gjorde sist.

I den 62 minuten satte Angel Rodriguez 1-1. Pepe missade i försvaret och Rodriguez kom ensam med Casillas och denne lyckades sätta bollen i mål då Casillas såg det som att Pepe hade hand om situationen, då hans sprang jämsides.
I den 71 minuten får real en ypperlig chans att åter ta ledningen när Callejon fälls och det blir straff. Xabi Alonso tog den men Målvakten tog den.
I den 75 minuten fick Levante en fantastisk chans att ta ledningen när Albiol inte fick trycket framåt på bollen som han vill och bollen hamnar framför fötterna på en levante spelare som tog skotet men den fick utanför.
Så i den 83 minuten en minut efter att Özil klivit av och real madrids framtids stjärna Alvaro Morata klivit in satte han 1-2 till real madrid. Xabi Alonso slog inlägget och Morata satte huvudet till.

Levante ryckte upp sig i andra halvlek och började spela. De stod alltid välplacerade och läste av allt som Real Madrid gjorde. Men de var onödig aggressiva, det var väl för många armbågar i ansiktet och lite väl för mycket irritation.

Efter matchen ska Sergio Ramos och Levantes mittback Ballestores ha drabbat samman i spelartunneln. Sergio Ramos sa igår efter matchen att om nu Ballestores vill boxas borde han byta sport och refererade till mittbackens aggressiva och ibland onödiga spelstil. Ballestores gick hårt emot Sergio Ramos matchen igenom.

Förra säsongen förlorade real madrid på denna plan och kom denna gång undan med rena rama förskräckelsen. Mycket berodde på att planen var som den var, men så många fel pass och så lite kreativitet ska inte behöva ske.

 

Av: Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *