Liverpool står för en tuff utmaning

Liverpool möter i helgen Tottenham på White Hart Lane en motståndare som man haft riktigt svårt för de senaste åren och i år lär det bli ännu hårdare.
Liverpool har alltid haft svårt att ta poäng mot Tottenham med deras ofta snabba och härligt offensiva spel och jag känner mig inte det minsta lugn inför Söndagens match. Liverpool imponerade visserligen mot West Ham och vann med 4-0 utan hjälp från vare sig Torres eller Gerrard och laget verkar gå bättre och bättre och kanske kan man nu jobba sig ur bottenträsket. Men vi måste komma ihåg att Westhams självförtroende är lika lågt om inte till och med lägre som Liverpools. Liverpool imponerade förra helgen mycket för att man mötte ett lag som var i lika dålig form som dem själva men Liverpool har till skillnad från West Ham kvalite på sina spelare när allt stämmer och frågan är om Liverpool kommer ha lika lätt att plocka poäng på Söndag.
Vi måste komma ihåg att Liverpool efter matchen mot Chelsea såg ut att ha rest sig igen sedan gick det en vecka också stämde inget mot Stoke och man förlorade inte förvånande egentligen då Stoke varit en stor huvudvärk för Liverpool de två tre senaste åren och man har inte ofta tagit tre poäng i matcherna mot dem.

Nu ställs man alltså mot en annan mardröms motståndare i Spurs och där lär man få möta ett lag som är i sjunde himmelen just nu och frågan är hur man ska kunna slå Tottenham på bortaplan som slagit en storhet som Arsenal som är i kanonform och dessutom gått vidare ganska enkelt för att vara ärlig i Champions League under den senaste veckan.
Men det finns ett par nycklar som Liverpools tränare Roy Hodgson bör och jag även att han kan utnyttja.

  • Ligg rätt i försvaret: Tottenham är ett lag med en oerhört imponerande offensiv framförallt om vi pratar om snabba omställningar och det kommer bli match avgörande att Liverpool försvaret kan ligga rätt sina positioner annars kan det gå undan. Roy Hodgson har flera gånger under sin karriär som tränare bevisat att han är extremt duktig just på att inte släppa till något bakåt och på Söndag bör han utnyttja det. Gör det du är bäst på Roy lås matchen från första minuten och barrikadera dörren. Lyckas han med det kommer Spurs behöva dynamit för att få upp Liverpool försvaret.
  • Utnyttja snabba omställningar: När Spurs anfaller gör man det med hela laget och det lämnar luckor som Liverpool kan utnyttja om man är vaksamma. Det gäller för Liverpool att snabbt ställa om när man vinner bollen och slå långa bollar som kan knäcka hela Spurs lag. Framförallt kanterna är sårbara och det gäller att inte ge Spurs försvaret tid att jobba hem. Straffa dem med deras eget vapen. Även det här är en detalj som Hodgson är extremt skicklig på.
  • Få igång Torres: Torres blir extremt viktig mot Tottenham. Han måste vara i slag och vara just så där dödligt effektiv som bara han kan vara. Det är dags att stiga fram och ta ansvaret nu Torres i Gerrards frånvaro är det du som är Liverpools nyckelspelare och nu är det dags att hitta formen och glädjen.

Slutligen: Regel nummer ett mot Spurs se upp för Bale!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *