Lördagens allsvenskamatcher

Djurgården-Häcken
Båda lagen parkerade på 19 poäng – tre poäng ovanför Gefle på kvalplats – inför lördagens match i en sällsynt tät fotbollsallsvenska.

Efter matchen hade ett lag tagit ett stort steg mot säkrare mark efter att ha tagit till vara på sina få chanser.

Bortalaget.

Häckens Jonas Henriksson stötte in en frisparksvariant i mitten av den andra halvleken. Mathias Ranégie fortsatte med att vara på rätt plats vid rätt tillfälle efter att Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray, med solen i ögonen, stött en boll rätt ut i boxen. Och sedan passade Paulinho på att dra in 3-0 i krysset när klockan tickade mot 90 minuter och publiken började lämna Stockholms stadion.

Djurgården?

De bjöd på en uppvisning i missar.

Christer Youssef hade tre chanser men brände alla, Mattias Jonson försökte med skott och Patrik Haginge kom ren men sköt utanför.

Häcken gick nu förbi Djurgården i tabellen, som kan falla ytterligare om lagen nedanför vinner sina matcher i allsvenskans 17:e omgång.

Mjällby-AIK

AIK åkte till Mjällby och Sölvesborg i jakten på tre viktiga poäng i bottenstriden av allsvenskan. Det blev en poäng efter 0-0 på Strandvallen. Ett resultat Gnaget ska vara mycket nöjda med efter att ha blivit hårt tillbakapressade av hemmalaget som hade förtvivlat svårt att göra mål. Laget har inte lyckats med att göra mål på 270 minuter i allsvenskan.

Den första halvleken var jämn och båda lagen kom till ett par bra lägen men det var uddlöst framför mål och de riktigt vassa avsluten uteblev. I den andra halvleken så skulle gästerna få det riktigt hett om öronen och slita varg för att säkra poäng.

Peter Swärdhs mannar kom ut som ett annat lag efter halvtidsvilan och var spelförande under resten av matchen. Gnaget bjöd hemmalaget på flera farliga möjligheter och i den 62:a minuten kom matchens hetaste möjlighet, när Marcus Ekenberg skarvade fram ett inkast till Tobias Grahn, som drog till direkt från två meters håll. Men Ivan Turina gjorde en mäktig reflexräddning och AIK kunde hålla tätt resten av mötet men med stor möda.

Mjällby ligger kvar på sin fjärdeplats och AIK huserar alltjämt under nedflyttningsstrecket i en haltande tabell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *