Macheda och Hernandez, Uniteds framtid

Ni som såg gårdagens Champions League möte mellan Valencia och Manchester United kan hålla med om att det var en tråkiga match med få chanser och oavgjort hade varit rättvist. Förvånansvärt få byten gjordes utav de bägge tränarna och det kändes nästan som om att båda lagen var nöjda med oavgjort. Men med 13 minuter kvar så gjorde Sir Alex sitt första genidrag av två denna kväll. Han plockade ut Anderson som hade kört fast i mitten och slängde in en renodlad anfallare, Javier Hernandez. Med sin första touch slog Hernadez bollen i stolpen i ett avslut som påminde förfärligt mycket som Henrik Larsson 3-0 mål mot Bulgarien i EM 04. I den 85 minuten gjorde Sir Alex sitt andra och sista genidrag, Ut med Berbatov och in med 19åriga Federico Macheda. Macheda behövde bara ca 60 sekunder på sig innan han i sin tur hittade Hernadez inne i straffområdet som med två Valencia försvarare på sig lyckas få iväg ett skott längst med marken och se det gå in precis vid stolpen.

I den situationen fick vi se lite utav vad Uniteds bänk är kapabla av. Sir Alex var otroligt lugn denna afton, han gjorde inga byten när det var 20-25 minuter kvar, han litade på att de spelare som var inne skulle göra jobbet. Kanske var han nöjd med 1 ”pinne”? United som spelade 0-0 mot Rangers i första omgången hade absolut inte råd att förlora denna matchen, kanske körde han lite på säkerhet. Men med lite mindre än en kvart kvar ville han se en förändring och skickade in två anfallare inom loppet av 8 minuter. Ett tydligt budskap, gör mål! Och i frånvaron av en skadad Wayne Rooney fick United se två hjältar träda fram som inte räds av att ta chansen när de får den. Och bägge två har faktiskt redan varit med om att hjälpa United till vinster tidigare, i sin första tävlingsmatch för Manchester (Community shield) gjorde Hernandez 2-1 och gav United ledningen i en match som slutade 3-1. Och så sent som två säsonger sen  så gjorde Macheda 3-2 hemma mot Aston villa i den 93 minuten och tog ett stort kliv närmare Premier League vinsten. Någon match senare hoppade han även in mot Sunderland borta och styrde in 2-1 målet till United som också blev matchens sista och fixade 3 poäng till United.

Inom några år kommer dessa två spelare att vara anfallare utav yppersta klass, var så säkra på det! Dessa är perfekta komplement till Rooney och kommer att göra mycket för klubben. Jag minns att det var en kommentator som resumerade Macheda såhär ” det står Ronaldo i frisyren, Totti i fötterna och Macheda på ryggen”, ganska smickrande kommentar om jag får säga det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *