Malisk landslagsman klar för Fulham

Mamadou Diarra skrev under dagen på ett kontrakt med Fulham som sträcker sig fram till sommaren. Han ansluter som free transfer.

Om vi spolar tillbaka åren, så var Mamadou Diarra mäktigt hyllad i franska Lyon där han dominerade på mitten tillsammans med Michael Essien genom deras fysiska spel. Det ledde till att Chelsea värvade den sistnämnde och Fabio Capello värvade Diarra för en summa upp mot 200 miljoner kronor. Mamadou var given i Real under sina två första säsonger och var starkt bidragande till de ligatitlarna klubben från Madrid spelade in. Sedan gick det trögt för maliern som blev bänkad i tre säsonger innan Monoco FC värvade han inför säsongen 2010/2011. Men det blev ingen lyckad sejour på den franska ön. Diarra spelade ynka nio ligamatcher och klubben åkte ut.

Efter nedflyttningen med Monaco så lämnade Diarra det sjunkande skeppet och har sedan sommaren varit utan kontrakt – tills nu. För idag skrev maliern på ett kontrakt med Martin Jols Fulham som sträcker sig fram till sommaren.

Diarra får nu en ny chans att spela på den absoluta toppfotbollen och om han imponerar på såväl supportrarna och ledarstaben i Fulham, så kommer troligtvis ett nytt kontrakt att skrivas.


2 tankar kring ”Malisk landslagsman klar för Fulham

  1. Andreas

    Hmm… svårt att säga. Har inte följt hans utveckling särskilt noga sedan guldåren med Real.

    Men om han presterar på topp, så tror jag definitivt att Fulham inte kommer att bli missnöjda.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *