Malmö mot Champions League succé

Det var matchen alla sa skulle vara omöjlig för Malmö.
Glasgow Rangers på bortaplan. Man har haft enklare matcher.
Men när slutsignalen gick var det Malmö som sträckte armarna i luften och inte över oavgjort utan en seger.

 

När jag såg Malmös Champions League lottning tänkte jag ”Jaha det var det”. Skotskaligan lär ha tappat de senaste åren och man är inte längre den suveräna liga man när Henke spelade i Celtic men första tanken var att Malmö inte skulle kunna rubba Rangers framförallt då första matchen gick på Ibrox som är Rangers staka borg. Men det visade sig att med en murbräcka i form av ett stenhårt skott i nättacket av Daniel Larsson efter en fin klackspark av Wilton Figuredo kunde skaka Rangers i grundvalarna. Rangers försökte i andra halvlek att komma ifatt men vad hjälpte det när Malmö hade en väg längsbak i form av storspelande målvakten Dusan Melicharek.

Frågan är om Malmö kommer att orka stå emot även på Malmöstadion men man måste komma ihåg att man nu har ett perfekt slagläge då Rangers nu är piskade att vinna i Malmö nästa vecka något jag tror att man verkligen ville undvika. Skulle Malmö gå vidare så väntar en Play-offmatch till gruppspelet. Segern kallades av Sportbladets Jonathan Ekeliw för den bästa insatsen av ett svenskt lag under 2000-talet vilket kanske är lite överdrivet då trotts allt Djurgården 2003 fixade oavgjort på bortaplan mot ett Juventus som då Italiens och kanske ett av Europas bästa fotbollslag.
Om det är något lag förutom mitt älskade Hammarby som jag verkligen skulle glädjas över om de föra svensk fotboll ut i Champions League igen är det just Malmö FF. För det skulle vara roligt om vårt enda finallag i Europas främsta turnering, slagna i finalen av Nottingham Forest lett av Brian Clough, skulle få bli dem som tog den svenska klubbfotbollen ut i Europa igen.

Tack Malmö för att ni gett svensk fotboll lite hopp och en tro på att ingenting är omöjligt i fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *