Malmö tog tredje raka segern

Under måndagen tog Malmö FF sin tredje raka seger i årets Allsvenska i och med 2-0-vinsten mot Syrianska FC.

Malmö FFs startelva: Dahlin | Albornoz – Andersson – Jansson – Ricardinho | Hamad – Pekalski – Thern – Durmaz | Figueiredo – Ranegie

Syrianska FCs startelva: Staw | Alex – Skenderovic – Jaw0 – Somi | Bååth – Arneng – Felic – Touma – Yasar | Aganovic

Martin Strömbergsson blåste i pipan och matchen på Swedbank Stadion startade med en intensiv press från hemmalaget, Malmö. De tryckte genast ner Syrianska på offensiv planhalva och på löpande band skapades det chanser från de Himmelsblå. Först var det Jiloan Hamad som fick ett utomordentligt läge, men Syrianskas målvakt Lasse Staw lyckades parera denna gång. Staw lyckades även göra en kvalificerad räddning på Simon Therns skottförsök, drygt fem minuter senare.

I den tjugonde spelminuten så fick ändå Staw se sig överlistad. Malmös brasse, Wilton Figueiredo, tog hand om en frispark strax utanför straffområdet och oj, vilket skott. En väldigt läcker frispark, som Staw var relativt nära att ta, men Malmö hade fått den inledning de på förhand hoppats på.

Malmö trappade inte ner på tempot efter ledningsmålet utan istället fortsatte man att ösa på. Chans efter chans skapades och skulle det inte vara för en viss Lasse Staw i Syrianskas bur så skulle det mycket väl kunnat stått både 2-, och både 3-0 innan domaren blåste för halvtid.

Det märktes till viss del att Syrianska kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken. Man började nu rulla bollen inom laget och vinna de där närkamperna på mitten som ger en extra energi. Men trots Syrianskas uppryckning så var Malmö ändå farliga i sina omställningar. Men det tog ändå ungefär en kvart in på andra halvlek innan den första, riktigt heta, chansen uppstod och denna gång var det Hamad som fick ett friläge. Men tyvärr, för MFFs del, så missade han grovt. Johan Arneng fick strax därefter en halvchans för Syrianska, dock så gick avslutet tätt över.

Efter ett byte av Rikard Norling där han bytte in Daniel Larsson, så gav det spelet en extra dimension. Men efter lite missar här och där av Malmö, så fick Syrianska chansen som kunde gett ett 1-1 resultat. Försvaret i MFFs backlinje slarvade och det gav Admir Aganovic chansen att trycka dit kvitteringen, men det avslutet gick skyhögt över.

Admir Aganovic fick ytterligare en chans men missade och istället satte Jimmy Durmaz in 2-0 målet för Malmö FF i slutminuterna och nu var matchen avgjord. Malmö FF vann med 2-0, efter en bra genomförd match.

Resultat 2-0

1-0, Wilton Figueiredo (20 min)

2-0, Jimmy Durmaz (91 min)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *