Man City har vaknat på nytt. Men är det på riktigt?

Vad dricker dom i Manchester? Första matchen presenterade många talanger. Första matchen hintade om ett vinnande koncept. Första matchen bjöd på storunderhållning. Jag pratar om första matchen som spelades mellan Manchesters innerstads- och förortslag.

Efter en strålande stark start från båda Manchester-lagen frågar sig många, redan nu, om de andra lagen kommer kunna hålla samma poängplockande tempo. Det kan ses som lite löjligt att spekulera om så här tidigt på säsongen, men båda lagen har visat upp en stark stomme med ett sprudlande effektivt anfallsspel. I siffror har City redan levererat hela 15 mål medan Hart bara släppt till tre ynka gånger. De rödfärgade har slängt in otroliga 18 framåt, med samma siffra som Hart gällande de Gea där bak. Det ger oss en målskillnad på 12 förCity och 15 förUnited. I skrivande stund har jag inte koll på om det betyder något slags rekord(kommentera gärna med info) men det är hur som helst ett övertygande avstånd ner till trean Chelsea, som trots allt bara är två poäng efter.

Senast båda dessa Manchester-klubbar var så här pass övertygande får oss att titta tillbaka ändå till Denis Law’s briljanta dagar. Till The Telegraph säger han att ”It’s lovely for the city of Manchester to have two good teams, as they had in the Sixties”

Denis Law, för er som missat denna glada legend, är en herre som spelade sina matcher under 60-talet. I Manchester United spelade han ihop med George Best och Bobby Charlton. Han kom senare att bli den tidens dyraste övergång, när han sadlade om för det blåa laget. Han beskriver Citys sextiotalslag som ett tungt vinnartåg: ”City had a really good team in the Sixties – Francis Lee, Mike Summerbee and Colin Bell. They were winning everything. I’m excited by City now.

Och precis som han avslutar. Varför har City lyckats värva ihop ett fungerande lag just i år? City har uppenbarligen en stor pung med pengar.  Men. Har dom nu äntligen lyckats värva personer som faktiskt brinner för fotbollen?

Vad gör det slumrande City vi vant oss vid det senaste decenniet till ett så vasst lag just i år och hur långt tror ni dom kan gå?

 

Diskutera så hjärtligt ni kan här nere, eller varför inte prata av er på twitter?

Vi finns alltid på @fotbollsoraklet

 

Källa: The Telegraph.co.uk

 

2 tankar kring ”Man City har vaknat på nytt. Men är det på riktigt?

  1. Daniel

    ja jo jag kan tycka det, samspelt i ljusblått som aldrig förr. Fortfarande lite tvek på gruppmatchen mot de alltid lika produktiva tyskarna. Hur som, det ser ovanligt ’ljust’ ut mot en eventuell match mot Barca.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *