Manchester City jagar Van Persie

Foto: Okänd

Det är väl knappast någon som har missat Van Persies framfart i Premier League den här hösten. 15 mål har det hittils blivit i Premier League och sammanlagt under det här kalenderåret har han gjort 33 mål. Det betyder att det endast är fyra mål kvar innan han slår Alan Shearers rekord på 36 mål under ett kalenderår. Detta medför givetvis att andra klubbar håller ögonen på holländaren som endast har 18 månader kvar på kontraktet.

Arsenal har under säsongen försökt förlänga med Van Persie men han har lagt det åt sidan och sagt att han inte är redo att diskutera kontrakt just nu. Givetvis har andra klubbar snappat upp nyheten och Real Madrid har sedan tidigare uppgetts vara intresserade av att lägga en hel del pengar på Arsenals kapten. Det hetaste just nu sägs dock vara Manchester City. Roberto Mancini är full av beundran och uttalade sig i veckan:
Van Persie är otrolig. Han är som Sergio Agüero är här för oss. I dagsläget är han fantastisk. Att göra alla de målen är otroligt!

Arsenal hoppas dock på det bästa och Peter Hill-Wood sa i veckan att han tror och hoppas att Van Persie kritar på ett nytt kontrakt efter säsongen. Arsenal är nog inte så sugna på att släppa ytterligare nyckelspelare efter Nasris och Fabregas övergångar i somras.

 

1 tanke kring ”Manchester City jagar Van Persie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *