Manchester City tappade poäng igen

Trots en man mer i en hel halvlek tappade återigen Manchester City poäng när man för nionde gången för säsongen spelade oavgjort, 1-1 borta mot Stoke.
   Det var ett formstarkt Stoke som tog emot storsatsande Manchester City på tisdagskvällen. City, anfört av italienske tränaren Mancini, har även de visar god form senaste tiden och man hade mittbacken Lescott tillbaka i startelvan efter lång skadefrånvaro. Stoke gav i vanlig stil gästerna tufft motstånd hemma på Britannia Stadium, och de fruktade inkasten från Delap skapade oreda i Citys försvar vid ett flertal tillfällen. Trots en rad målchanser i första halvlek var ställningen 0-0 i halvtid.
   Tidigt i andra fick Stoke lagkaptenen Faye utvisad efter en tackling på Adebayor. Med en man mer förväntade man sig en oerhört jobbig resa fram till slutsignalen för Stoke, men i den 71:a minuten var det Glenn Whelan som gav hemmalaget ledningen efter slarv i Cityförsvaret och tamt ingripande av målvakten Given. Manchester City pressade på och Gareth Barry kvitterade i den 85:e minuten till 1-1.
   På stopptid fick Stoke ett inkast nära hörnflaggan, varpå man flyttade upp hela backlinjen. Delaps inkast hittade fram till Shawcross som nådde högre än Given och nickade in 2-1 i den 96:e minuten. Men domaren Alan Wiley hade, högst tvivelaktigt, blåst av för frispark till City. Efter slutsignalen var Stokespelarna snabbt framme vid Wiley och protesterade, dock utan gehör och matchen slutade 1-1.

/ Hannes Feldin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *