Manchester United – QPR : 3 viktiga poäng för United

Manchester United slog idag Queens Park Rangers hemma på Old Trafford med 2-0, målen gjordes i tur och ordning av Wayne Rooney och Paul Scholes

. QPR hade som väntat inte så mycket att säga till om, men att de fick en tidig utvisning gjorde inte saken bättre.

Matchen började i lagom tempo där United använde sig mycket utav kanterna och hotade hela tiden med Valencia på höger och Young på vänster. Sir Alex valde att mönstra med två renodlade anfallare, Rooney och Welbeck. Och när han gör det så brukar det oftast bli att Rooney droppar ner mycket i mittplan och söker boll. Så var det även idag och det var så som straffen efter 15 minuter kom till. United hade flyttat upp mycket folk och Rooney hade bollen strax utanför straffområdet. Young tog en löpning bakom backlinjen och borde blivit avvinkad för offside. Den assisterande höll dock ner flaggan och Young blev tämligen enkelt neddragen i straffområdet och domare Lee Mason pekade direkt på straffpunkten och halade samtidigt upp det röda kortet till Shaun Derry. Rooney gjorde ingen besviken och satte bollen i nät. 1-0 United efter 15 minuter.

I övrigt så var det inte så många fler chanser, United hade några frisparkar som målvakten Kenny räddade och QPR stack upp två tre gånger och hotade men annars så var detta en halvlek som United kontrollerade och lagen gick till pausvila med 1-0.

När andra halvlek började så var inga byten gjorda och den halvleken hann knappt börja innan nästa mål skulle komma, dock så avblåstes det korrekt för offside.  Valencia slog inlägget och Welbeck petade in bollen från nära håll men då vinkade linjemannen av för offside, Welbeck var inte mycket på fel sida men tillräckligt och 1-0 fortsatte att stå sig. Sedan tog det en kvart tills nästa chans kom men när den väl kom så var den enorm. United hade under en tid parkerat utanför QPRs straffområde och bara letat efter en lucka att sätta in bollen på och till slut så kom den. Scholes slog en magnifik passning till en framåtrusande Rafael som kom fri med Kenny men målvakten gjorde en fantastisk räddning och styrde bollen upp i ribban, minuten senare kom nästa friläge då Welbeck fick bollen i den vänstra halvan av straffområdet men återigen så stod Kenny i vägen och höll QPR kvar i matchen.

Men 2-0 skulle komma med tjugo minuter kvar, Giggs som kommit in för Young slog en hörna som blev dåligt rensad landade tillslut hos veteranen Paul Scholes som klippte till några meter utanför straffområdet och bollen letade sig in i nätet. Efter detta så kändes det som att bägge lagen bara ville spela av matchen, båda tränarna gjorde byten och det blev lite mer avvaktande tempo. Michael Carrick hade ett fantastiskt skott i stolpen och Welbeck hade ett skott strax utanför stolpen.

Men matchen slutade 2-0 och United tar tre viktiga poäng i toppstriden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *