Manchester United vann borta mot Fulham med 0-1

Dagens sista match i Premier League som spelades i London med Fulham som hemmalag och ligaettan Manchester United som bortalag. Londonlaget fick klara sig utan anfallaren Dimitar Berbatov vilket gav laget mindre möjlighet för 3 poäng mot Bulgarens tidigare klubb.

Första halvlek

Inledningsvis skapade Fulham ett ”halvläge” innan Manchester United skapade en målchans som med nöd och näppe Fulham lyckades se till att inte resultera i ett mål för bortalaget. Väldigt händelserik första 15minuter i halvleken och norrmannen John Arne Riise hade ett mycket bra skott i den 11 minuten som David De Gea kunde göra en kvalificerad räddning på. Bryan Ruis var nästa man att få ett bra skottläge som gick i stolpen för hemmasupportrarnas förtret.

Bortalaget ville inte vara sämre och skapade en målchans som tillslut träffade ribban och underhållsvärdet i inledningen av matchen var väldigt högt. Wayne Rooney var nästa man att träffa stolpen i matchen när han elegant försökte skruva bollen i bortre hörnet men fick inte se bollen gå i mål.

Förutom en händelserik halvlek så hände något väldigt ovanligt när ljuset på arenan slutade fungera vilket hände i slutet av halvleken vid den fortsatta ställningen 0-0. Spelet avbröts under en kort period men som startades rätt omgående efter händelsen och lagen kunde spela klart dem resterande minuterarna av halvleken. 0-0 resultatet stog sig halvleken ut trots alla målchanser som skapades för båda lagen.

Andra halvlek

Andra halvleken blev inte lika händelserik som den första vilket var förståeligt efter alla målchanser som skapades i den första men den bjöd på ett fortsatt högt tempo och två lag som man märkte gick in i denna match för att vinna dem tre poängen. I inledningen av halvleken var det ett rätt lågt matchtempo än tidigare men målchanser skapades för båda lagen. Matchens enda mål skulle komma i den 78:e minuten och det var bortalaget som gjorde det genom en snabb kontring som tillslut hamnade hos Wayne Rooney som behärskat kunde placera bollen i bortre stolpen och detta mål skulle innebära tre poäng för ligaettan och Rooneys nionde mål i ligan denna säsong.

Fulham pressade på slutet för att få fram en kvittering och hemmalaget skapade en del farliga målchanser men resultatet stog sig matchen ut. En tung förlust för Londonklubben som gjorde en väl genomförd match men som inte räckte för att plocka något poäng och Manchester United gjorde återigen det som krävdes för att vinna dem tre poängen som så många gånger tidigare.

Detta tyckte jag var en väldigt underhållande match som hade allt man vill se i en match med högt matchtempo, många målchanser och tillslut ett mål i matchen som man vill se i alla matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *