Manchester United vinner hatmötet

I går var det dags. En av de största mötena i Engelsk historia. Ett klassiskt hatmöte som alltid levererar, och visst var gårdagen inget undantag. United och Liverpool slutade tillslut med 2-1 till Manchster United, och även om det var ett rättvist resultat så kunde det lika gärna blivit oavgjort. Hemmalaget startade med följande lag, De Gea; Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Young, Carrick, Cleverly, Kagawa; Van Persie och Welbeck. Vidic och Kagawa tillbaka i startelvan alltså. Liverpool startade med Reina; Wisdom, Agger, Skrtel, Johnson; Allen, Lucas, Gerrard, Downing; Suarez och Sterling.

Det var en trevande matchinledning där bägge lagen kändes tämligen nervösa. Inget av lagen ville gå bort sig tidigt i matchen. Men så småningom så skulle hemmalaget skruva upp tempot och skapa fler chanser. Matchens första farliga chans kom efter 19 minuter och resulterade även i 1-0. United har ett fint anfall där bollen hamnar hos Tom Cleverly, han hittar i sin tur Evra som fyllt på ute på vänsterkanten. Evra får mycket tid att sikta och kan läckert maskera sitt inlägg till en fin boll längs med marken. Och där i mitten står mannen som föddes för de stora matcherna. Van Persie styrde riktigt snyggt in 1-0. United fortsatte efter detta att sätta press på motståndarna men det skulle inte bli några fler mål i den första halvleken. Även om det var nära några gånger om. Cleverly sköt en volley som var centrimetrar ifrån att leta sig in i krysset. Van Persie var nära att göra ett andra mål med när Carrick slog en fenomenal passning till Rafael som snubblade in med bollen i straffområdet. Rafael hittade Van Persie som försökte att klacka in bollen men Skrtel lyckades precis rädda bollen ifrån att gå in. I situationen efter kolliderar Kagawa med Reina och spelet blåses så småningom av.

Liverpool har inte mycket i första halvlek och ska vara glada att det bara står 1-0. I paus gör bägge lagen byten. Nyförvärvet Sturridge kom in istället för Lucas och Valencia fick komma in istället för Young.

Andra halvlek var betydligt jämnare än första och Liverpool skapade fler chanser när Sturridge hade kommit in. Men de var ändå hemmalaget som skulle göra första målet i denna halvlek. Van Persie slår en perfekt frispark från vänsterkanten och vid den bortre stolpen så kunde Evra nicka bollen på Vidic och sedan in i mål. Vidic får målet men det var Evras förtjänst. Men det va mindre viktigt vid detta skede. 2-0 United och nu var Liverpool piskat att gå framåt, och det skulle inte ta lång tid innan det var reducerat. Gerrard vinner boll på mittfältet och drar iväg ett skott som tvingar fram en bra räddning från De Gea som släpper retur. Returen kan Sturridge peta in och se till att det skulle vara spänning enda in i slutet. Visst skulle det bli lite fler chanser för bägge lagen men den som hade den bästa var Sturridge som kan visa sig vara ett viktigt nyförvärv för Liverpool. Suarez hade bollen i Uniteds straffområde men Rafael petade bort den från honom. Dock inte bättre så att den kunde hamna hos Sturridge som placerat sig lite åt kanten inne i straffområdet. Men när skottet väl kom så var engelsmannen alldeles för bakåt lutad och skottet gick långt utanför.

United håller ut och tar tre viktiga poäng och framförallt så slår man rivalerna Liverpool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *