Mancini till toppspelarna i europa: "Ni är galna om ni nobbar City"

Dialy Mirror skrev idag att City tränaren Roberto Mancini sagt att det vore galenskap av spelare som Torres, Gerrard och Zlatan att säga nej till City bara för att laget inte är i Champions League.
”Det är viktigt att spelare kommer hit av rätt anledning” sa City tränaren.
Mancini menade att man inte kan gå till en klubb bara för att den är i Champions Leage.
”Jag tror att det viktiga är projektet. Vi har ett stort framtids projekt här.”
Mancini menar att om klubben tagit fjärde platsen skulle alla spelare velat gå till klubben.
”Det är möjligt att några spelare inte vill gå nu, men enligt mig skulle det vara ett stort misstag – för City är en fantastisk klubb.”

Spelarna som verkar vara ute efter är bland annat Fernando Torres, Steven Gerrard och Zlatan.
Gennast måste gag fråga mig om City har något krav på att deras tränare måste vara galna?
För varför skulle Steven Gerrard eller Fernando Torres gå till City?
City mennar att man kan erbjuda titlar och visst är det lockande. Men argumentet är lika tandlöst som när klubben försökte spela bluffpoker med Torres genom att erbjuda Champions League platsen som man inte hade.
Mitt råd till Mancini är att glömma Torres och Gerrard ju fortare desto bättre. Zlatan bör man göra ett försök på eftersom Barcelona nu idag värvade David Villa och därmed har konkurrensen för Zlatan i Barcelona ökat.
Jag föreslår att Mancini börjar tänka som Mourinho gjorde med Chelsea. Chelsea köppte inte oåtkomliga spelare eller tunga namn innan man blivit en etablerad toppklubb. Mitt förslag till Mancini är att han alltså köper bra spelare inte stora namn.
Mancini har en chans att kunna plocka upp spelare som inte är helt nöjda i storklubbarna. Ge Liverpool ett bud på Aquilani och dem kommer ta det direkt. Vill man ha en anfallare så varför inte Daren Bent som hamnade i toppen av engelska skytteligan med en klubb som Sunderland, United har även sagt sig vilja sälja Berbatov. Man kan inte i Citys position börja dra i topplagens nyckelspelare du måste först visa att du är en bättre klubb. På den kurs jag går nu till Asperger informatör har vi en tjej som brukar säga att ”Det räcker inte att säga att man förstår Asperger. Man måste bevisa det också”. Lite granna tror jag det är i fotbollen. Det räcker inte att Mancini säger att City är en storklubb som ska vinna titlar han måste bevisa det också. När Jose Mourinho tog Chelsea till deras första titel köpte han inte de oåtkomliga utan istället köpte han spelare som kunde vinna titlar och därmed göra oåtkomliga åtkomliga.
Klart är att vi har en väldigt spännande sommar framför oss. Både i VM och på transfermarknaden där Barcelona redan verkar vara igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *