Många påverkas av Allsvenskans tidiga start

Till stor del blir konsumenterna lidande. Fotbollsplaner som liknar potatisåkrar, fotbollsplaner som klubbarna får skotta bort snö ifrån, fotbollsplaner som är så dåliga att en spelare inte kan passa bollen. Och ja, det är konsumenterna som blir lidande av det här. Personerna som kommer till matchen, betalar och får se värdelös fotboll. Likadant varje år.

Jämför man med fotbollsplanerna i Norge, så ser de betydligt bättre ut. De har bättre arenor men de har inte bättre förutsättningar än oss. Skillnaden med är att de använder sig av konstgräs och när det går att köra igång med naturgräs så kör de på det. Lösningen är mycket dyrare, men mycket bättre för alla parter. Frågan om detta har varit uppe sedan 70-talet. Med ett antal nya arenor så ska Sverige komma upp i samma standard. Ett exempel är Swedbank Arena som ska ligga i Solna och som ska bli Sveriges nationalarena. Swedbank Arena som kommer att fylla för 50 000 personer. Det är ett stort lyft framåt i den Svenska elitfotbollen.

Publiksnittet har varit väldigt lågt i årets start av Allsvenskan och det beror till stor del av att Allsvenskan startar i mitten av mars. AIK, de regerande mästarna, hade lägst publiksnitt på riktigt länge och går det lite illa så mister man väldigt mycket publik. Om man istället skjuter upp den till i mitten av april så hade vi kommit upp i mycket högre standard. Publiksnittet hade blivit högre, matcherna hade blivit bättre och de som går på matcherna hade verkligen fått se FOTBOLL. Idag får de se två lag som springer efter en boll på en potatisåker.

Jag tycker att Svenska fotbollsförbundet är väldigt respektlösa. De utmanar fansen, sponsorer och klubbar när de sätter igång så pass tidigt. Det blir ingen fotboll. TV-produktionen blir värdelös. Allt blir i princip värdelöst. Förbundet tycker att det inte är deras problem, att det är klubbarnas problem. Helt fel, förbundet måste börja agera, det är dem som har ansvaret för själva produkten; fotboll. Lars-Åke Lagrell har nu valts in för 20:e året i rad, bara det visar att vi behöver en förändring i Svensk fotboll.

Fotbollssupportrarna är ett väldigt misshandlat folk, som Kviborg sa. Ett folk som inte får se den sport de vill se; Fotboll. Det måste ske en förändring och den förändringen måste ske nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *