Marcelo om VM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?
Om Spanien får Iniesta, Torres och Fabregas matchready till premiären så lägger jag en slant på dem. Har man en gång besegrat kvartsfinalspköket så kan man göra det igen. Del Bosque har en komplett trupp med olika spelartyper. Xavi, Iniesta, Silva, Fabregas etc om man vill vara ett spelfördelande lag. Mata, Pedro och Navas om man vill utnyttja kanterna. Llorrente om man behöver slå längre bollar.

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?
Elfenbenskusten. Dem har flera spelare som är ordinarie i storklubbar i Europa. Drogba, för att nämna en, han har varit riktigt bra i Chelsea i år. Sedan har dem Svennis. Han vill säkerligen ha revansch för att skit som han fått dem senaste åren.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?
Dem tar sig inte vidare från gruppspelet.

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?
Jag måste säga Chile. Vi kom två i det sydamerikanska kvalet, det efter ett imponerande spel. Marcelo Bielsa har verkligen gjort det bra med mina landsmän. Han har jobbat mycket med det psykiska. Vi har många spännande och unga spelare så som, Alexis Sanchez, Vidal, Mati Fernández, Valdivia, Isla, Carmona. Tar dem sig vidare från gruppen samt får möta Portugal eller Elfenbenskusten i följande omgång så tror jag dem har stora chanser. Om dem får möte Brasilien så kommer dem att få det svårt.

5. Vem vinner skytteligan i VM?
David Villa. Städigt farlig och dessutom förste straffskytt i spanska landslaget. Med Torres småskadad så kommer han att matchas hårt.

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?
Helst av allt vill jag se Chile i finalen, motstånd spelar ingen roll. Spanien och Brasilien tror jag är två lag som kommer att mötas i finalen. Dungas kontrollerade och kontringsfotboll kommer att ta brassarna långt. Vi kan glömma deras sambafotboll.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-VM?
Jag hoppas verkligen att den offensiva fotbollen får gå segrande ur sommarens VM. Ingen vill se ett nytt Grekland, som knegar till sig ett mästerskapsguld. Jag hoppas inte tränarna fegar ur i sommar och låter rädslan att förlora bli större än viljan att vinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *