Matchrapport: Manchester United slog West Brom

Manchester United hade inga problem med West Bromwich.

Klockan 15:00 så blåste Lee Probert igång en match som på förhand kunde anses vara relativt ovis. West Bromwich kom till Old Trafford med tre raka vinster i bagaget och som ett lag som är väldigt starka på bortaplan. Manchester United åt andra sidan kom från en bitter förlust mot Atletic Bilbao, där man stundtals var totalt utspelade på sin egna hemmaplan. Det ena laget kom med stort självförtroende och ett annat med en revanschlust.

Men det var trots allt hemmalaget, Manchester United, som drog det längsta strået. United var redan under matchens start det bättre laget och kunde efter den 35:e spelminuten ta ledningen genom Wayne Rooney, efter att anfallspartnern Javier Hernandez stått för framspelningen. 1-0 stod sig halvleken ut och serieledarna fortsatte att trycka ner ett numera pressat West Brom. Det blev inte heller bättre utav att svensken, Jonas Olsson, drog på sig sitt andra gula kort för bortalaget i den 66:e minuten. Sedan, fem minuter senare, så drog man sig även på sig en straff. En straff som en viss Wayne Rooney tog hand om. Han satte straffen och det var droppen för West Bromwich som ändå får vara nöjda med en 0-2 förlust.

Det finns inte så mycket mer att anmärka. Manchester gjorde det förväntade – att vinna. Och 2-0 får ses som stabilt mot ett annars starkt West Bromwich.

Bäst på plan: Ashley Young

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *