Matchrapport: Roma – Fiorentina

Det var en sen onsdag som erbjöd på fotboll från mäktiga Olympiastadion med en härlig atmosfär. Roma och Fiorentina var lagen som skulle fightas om avancemang till kvartsfinal och möta dem hittills obesegrade Juventus. Skulle Roma få sin revansch efter 3-0 förlusten på bortaplan? Och skulle Fiorentina återigen få Roma ur balans och vinna över dem igen? Luis Enrique startade i alla fall med ett relativt ungt Roma med spelare som Viviani, Greco, Lamela, Bojan i startelvan. Delio Rossi hade däremot ett fulltoppat lag och sedan tidigare gått ut i media samt sagt att dem satsar på den Italienska cupen.

Första halvlek

Roma inledde matchen som laget gjort under hela hösten med sitt bollinnehav och som deras stora faktor. Dock var det svårt för Tottis gäng att hitta sig fram till lägen i dem inledande minuterna när Fiorentina använde sig av ett kompakt försvar. Bortalaget fick bli det avvaktande laget och vänta på rätt ögonblick att ta bollen från Roma, för att försöka kontra sig fram till målchanser. Fiorentina visade sig vara väldigt pigga och vassa när de stressade Romas backlinje med deras kontringar. Det var enkelt att se hur Romas backlinje fortfarande är skakig som i inledningen av säsongen. I den 18 minuten kom den första farliga målchansen för Fiorentina då en liggandes Jovetic får bollen och försöker lobba bollen över Cicinho två meter ifrån mål. Stekelenburg tar bollen dock utan problem. Efter hela  30 minuter förändrades hela matchen och Roma hade vaknat från det döda. Tempot höjdes ett antal nivåer samtidigt som Totti fick ett gratis friläge av Lamela men missar. Hade lagkaptenen varit 2-3 år yngre hade han utan tvekan gjort mål. I slut minuterna av första halvlek skapades inte många målchanser och halvtidsvilan var behövlig för båda lagen.

Andra halvlek

I andra halvlek var det ett taggat Roma som kom ut på stadion. I den 53 minuten skulle Lamela få göra mål. Efter att Totti bröstat ner bollen på marken som sedan studsade på en Fiorentina försvare och hamnat okontrollerat fram till en fristående Lamela, där han enkelt placerar bollen mellan benen på målvakten och gör 1-0. Men Fiorentina gav inte upp, direkt efter avspark blir det dock väldigt nära för Fiorentina att kvittera till 1-1, då Stekelenburg sprungit bort sig och en Fiorentina spelare tagit skott. Men oturligt nog står Perrotta i vägen och räddar på mållinjen. Därefter fylls matchen med härligt tempo när Roma letade efter 2-0 att kunna stänga matchen, och Fiorentina som desperat behövde 1-1 målet för att kunna ha en chans att kunna avancera.

Men efter 65 minuten vinner Roma bollen högt upp tack vare Borini efter hårt jobb och snor bollen från en Fiorentinaspelare. Borini passar effektivt till Totti som i sin tur slår en perfekt frigivande passning till Lamela. Den unge talangen gör inga misstag och skjuter in bollen välplacerat i vänstersida av målet. Roma hade nu 2 välförtjänta mål på hemmaplan och det såg därefter ut som det var över för Fiorentinas del. Bortalaget kom inte längre till farliga målchanser och i den 75 minuten kommer slutligen 3-0 till Roma. När Fiorentinas målvakt Neto får hjärnsläpp och serverar Borini som dribblar en back och skjuter in bollen mellan benen på målvakten. Att notera var det väldigt kul att se det höga tempot även om resultatet stod  3-0. Roma fortsatte pumpa på och det var glädjande som neutral tittare att få ta del av.

 

Roma: Stekelenburg-Taddei-Heinze-Kjaer-Cicinho(J.Angel)-Viviano(Perotta)-Gago-Greco-Bojan (Borini)-Totti-Lamela

Fiorentina: Neto-Natali-Nastastic-Cassani-Pasqual(Vargas)-Camporese-Behrami(Lazzari)-Montolivio-Salifu-Ljajic-Jovetic

 

Mål:

Lamela 1-0 53 min

Lamela 2-0 66 min

Borini 3-0 75 min

 

Matchens Lirare:

Erik Lamela, stod för ett härligt självförtroende och vågade utmana försvararna gång på gång. Var också den som slog fina passningar och sköt in dem två första målen som resulterade i en välförtjänt vinst för Roma. Kul att se att talangen tar för sig! Kommer bli en viktig del av Romas framtid.

 

FORZA CALCIO!

// Abraham Eriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *