Mattias om FotbollsVM

1. Vilket lag tror du vinner VM, varför?
Självklart så tror jag att det blir ett topplag som vinner hela VM. Vilket lag vet jag inte, men jag tror väldigt mycket på Spanien och Brasilien. Men sen så kan även Tyskland, Holland och England vara med och lura där uppe. Dock tror jag inte att det blir någon överraskning till finalen.

2. Vilket av de Afrikanska lagen går längst tror du? Varför?
Jag tror på Elfenbenskusten. De har ett spännande lag med många stjärnor. Stjärnor som har erfarenhet från stora matcher. Något som tex Nigeria saknar. Nigeria har ett intressant lag på pappret men det sticker inte ut nämnvärt. De har inte de där spelarna som kan avgöra när det väl gäller. Får Elfenbenskusten igång Didier Drogba så kan de gå långt. Gör han 5-6 mål så tror jag de räcker riktigt långt. Men jag har väldigt svårt att se dem i en final.

3. Nordkorea, ett anonymt lag för många. Men hur långt räcker de?

Verkligen ett anonymt lag. Det är väl knappast någon som vet ett skvatt om Nordkorea. Det är också det som gör det så otroligt roligt. Ingen vet något.. Jag tror personligen inte att de tar sig vidare från gruppen men detta kan mycket väl bli överraskningarnas mästerskap. Har dock svårt att se de ta sig vidare från ”dödens grupp”.

4. Det är mycket fokus på topplagen inför VM. Tror du att ett mindre lag kan chocka och utmana om titeln?
Ja, kanske. Men jag tror inte att något mindre lag kan nå hela vägen fram till final. Dock så känns det som att detta VM kan bjuda på många skrällar men inga skrällar som räcker fram till VM final. Allt kommer att handla om tillfälligheter för att komma långt för ett mindre lag.

5. Vem vinner skytteligan i VM?
Mycket talar för Wayne Rooney, vilken säsong han har gjort. Men det är en sak att vara bra i klubblaget och en sak att vara bra i landslaget. Det känns som Rooney kommer vinna den. Tätt bakom honom ligger David Villa och Didier Drogba och lurar.

6. Vilka lag vill du ska mötas i en final och vilka lag tror du kommer att mötas i en final?

Jag vill såklart att Italien ska gå långt. Men jag tror att de floppar. Jag vill att de ska gå långt för att de har så många härliga spelare. De kanske inte spelar världens bästa fotboll men de har ändå en sådan kärlek som är svår att beskriva. Skulle även tycka det vore kul med ett mindre lag. Jag gillar Uruguays trupp och det skulle vara väldigt rolig final. Säg Uruguay-Italien, helt omöjligt egentligen, haha.

Två lag som jag tror möts är Brasilien-England/Spanien. Jag är nästintill helt säker på att Brasilien tar sig hela vägen. Sen tror jag på England eller Spanien. Det är svårt att ta en av dem. Men säg England, de är säkerligen revanschsugna efter deras senaste fiaskon i mästerskap. De är ju ett land med förlusttradition och nu vänder det säkerligen.

7. Tillsist vad har du för sportsliga förväntningar på fotbolls-vm?
Jag hoppas att vi får se ett fantastiskt mästerskap som bjuder på mycket mål och mycket överraskningar. Men framförallt ett mästerskap som bjuder på en underbar fotboll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *