Messi – Madrid

Att Messi redan nu hamnat i de katalanska historieböckerna, råder det ingen tvekan om, men efter allt han hunnit göra i Barcelona på sina unga 24 år, så är det lätt att glömma bort specifikt vad det är han presterat. En utav de märkvärdigaste prestationerna enligt mig är hans målprotokoll mot lag från Madrid. Hans totalt åtta mål (endast i ligan) mot ärkerivalen är det sjätte bästa i Clasico sammanhang efter spelare som Puskás(9), Raúl(11), Cesar(12) och di Stefano(14), fast då får vi komma ihåg att dessa spelare gjorde dessa mål under hela deras karriärer. Kom ihåg att som nitton åring så gjorde han sitt första hat-trick (av totalt nio i Barca, samt en poker mot Arsenal) mot just Real, och då på hemmaplan.
Vem kan också glömma den exakta kopian av Maradonas mål från VM-finalen ’86, som han gjorde i semifinalen mot Getafe i Copa del Rey 2006-07.
Och då har vi inte nämnt de målen han gjort mot Alteti, det Madrid lag han gjort flest mål på, elva mål på tio matcher för att vara exakt. Jag minns allt från hans bägge borta mål i 0-6 matchen, Torres sista Atleti – Barca, till hans hat-trick från i Februari, som då var De Geas sista Atleti – Barca.
Om man ska lägga sina pengar på något, så är det att Messi gör mål, alternativt assisterar till mål. Falcao och Diego är otroliga spelare som säkerligen kommer göra en enorm match, men mitt hjärta brinner av optimism och jag hoppas att få se på en Ännu större match från mitt kära Barca, och allas våran idol Lio Messi. Matchen sänds klockan 22:00 genom Canal+, men för oss som gör allt för att se vårat lag spela så är google din bästa vän, eller http://209.44.113.146/ i webbläsaren.

Visca el Barca!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *