Milan-Juventus, 2012-02-08, Coppa Italia

Martín Cáceres, foto: Alessandro Bianchi

Årets mest efterlängtade möte för alla Juventinos, Juventinas, och Milanistas, matchen som skulle mer eller mindre visa vilket lag som verkligen hade det största greppet om cupen och ligan.

Matchen började med ett brak, båda lagen gick till offensiven direkt och visade att båda lagen ville ha vinst.  Tyvärr så såg jag matchen igenom en live stream då matchen inte visades på tv här i staterna… så kvaliteten på matchen var inte optimal. Denna match så var många av Milans startelva skadade så man hade satt spelare som Seedorf i mittfältet och man startade El Shaarawy i anfallet. Men Juventus startade inte heller matchen med sin ordinära startelva, Marchisio, Matri, Buffon, Pepe, Vucinic satt alla på bänken också, Pepe var inte ens på bänken för den här matchen. Så båda lagen körde inte på full kapacitet, men båda lagen la ner sina själar i den här matchen och det visades på plan.

Direkt från matchstart la man grunden för en match som sent skulle glömmas för båda sidorna. Zlatan och El Shaarawy spelade väldigt bra med varandra hela matchen och visade att El Shaarawy kan vara en väldigt bra spelare, när han har mognat till sitt spel. Duon skapade en massa tillfällen och vissa blev väldigt farliga. Så första halvlek var ganska samma visa, båda lagen visade starka offensiva sidor med ett starkare defensiv som stoppade anfallen och skapade kontringar. Första halvlek var en rolig pingis match, fram och tillbaka med ett fåtal mållägen, El Shaarawy hade ett läge precis vid målstolpen där han var ensam mot Storari men skickade den bort från målet istället, Contes underbarn, Giaccherini hade ett dunderskott precis utanför målområdet som blev väldigt farligt men Amelia hann tippa över den precis i tid. Del Piero fick en lång pass från halvplan som han med extrem nertagning kickar den över sig innanför målområdet men Milan-försvararna hann komma i vägen till vad som skulle kunnat ha blivit ett underbart mål. Detta var det mest händelserika i första halvleken, men åå vad som väntade andra halvlek.

Juventus satte press så fort visslan tjöt, med Del Piero som spets visade att kaptenen inte alls var för gammal för spel och visade ett målhungrigt Juventus, sköt iväg ett distans skott som gick högt ovanför ribban. Dock vändingen i matchen kom mindre än 10 minuter in i andra halvlek, Giaccherini kommer med Borriello på höger sida om sig och Caceres släpande på vänster kanten, Thiago Silva kommer i närkamp och fäller Giaccherini som i fallet råkar få med sig Silva vilket ger bollen fritt till Borriello som skjuter rakt på målvakten och missar öppet mål, dock så kommer Caceres med fart och enkelt skjuter in 0-1. Med detta mål så började Milan sätta extrem press på Juventus försvaret och 7 minuter efter ledningsmålet så sätter en helt omarkerad El Shaarawy kvitterings målet. 1-1 och Milan såg inte ut att minska sin press utan lyckades utöka den ännu mer, och snart kom ännu ett mål, denna gång från Zlatan. Lyckligtvis så var detta en solklar hands och målet blåstes snabbt bort. Detta såg ut att vara en väckarklocka för Juventus och efter min 70 när man bytte ut både Borriello och Del Piero och satte in Fabio Quagliarella och Vucinic så såg matchen helt annorlunda ut, Juventus skapade gång på gång nya anfall med Caceres som hade lekstuga på sin sida, och fortsatte ge Quagliarella och Vucinic nya möjligheter att göra mål.

I den 83:e minuten så kom det, matchens tredje och sista mål, av ingen mindre av Juventus Caceres. Giaccherini skickar in bollen mot målområdet där både Quagerella och Vucinic väntar men bollen går istället utanför målområdet och till ingen mindre än Caceres som sedan med ett extremt vackert välplacerat skott lägger den i Amelias bortre kryssribba! 1-2 till Juventus! Vid de här laget så började min stream bli galen, eller kanske var de mitt hjärta som började låta som en .50 kalibers Mini Gun och fick mig att se saker men Juventus hade tagit ledningen mot laget som var det största hindret i Juventus Comeback till storhet, i år. Men jag hann se att på övertid så sköt El Shaarawy ett skott precis utanför målet och att Storari dök efter bollen men i sista sekunden han styra sig ifrån en träff med bollen.  Med det så avslutades matchen och Juventus tog hem första matchen mot Milan i Cup-semifinalen.  En match där Juventus till slut efter en lång och hård kamp kom ut dominerande vinnare.

Forza Mi Grande Amore Juventus!

Av Peter Jaboo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *