Milan – Juventus

Det viktigaste tungvikts liga mötet i år

Juventus åkte i lördags ner till Milan, San Siro för att möta AC Milan. Det blev en extremt tung match för båda sidorna men troligen dem som fick störst uppmärksamhet i lördags var nog domarna.

Milan tog emot ett nästan skadefritt Juventus medan de själva hade en lång skadelista, utöver det så var deras tyngsta tungviktare, Zlatan borta på grund av ett rött kort. Juventus startelva kom lite som en chock för mig, Caceres på bänken, Matri, Vucinic och Pepe höll honom också sällskap. Deras frånvaro syntes direkt, Juventus kunde verkligen inte göra någonting första halvlek, dem blev, hur mycket det än sårar mig att säga, dominerade på alla håll under 70 min. Det tog Milan 15 min att komma igenom Juventus, ursäkta språket, skit försvar, Nocerino tog en extremt dålig resning av Bonocci och kunde väldigt enkelt komma till en farlig skott position och avfyrade mot en Buffon som gick åt fel håll, 1-0. Juventus fortsatte ha problem med sin 3-5-2 uppställning och det syntes att Robhinos snabbhet var ett för stort problem som inte kunde kontrolleras. 10 min efter första målet så kom det som syntes vara en tidig dödsstöt, Buffon blockerade en nick från Mexes men kunde inte hålla Muntaris retur boll utanför linjen och det såg ut att vara 2-0 till Milan, dock så vet jag inte vad som hände men domare Paolo Tagliavento signalerade fortsatt spel och Juventus gick till en omedelbar motattack som såg Abbiati göra en extremt fin räddning för att neka Estigarribia ett mål. Robhino som såg extremt farlig ut,fick ett ”en – mot – en” läge som Buffon med elegans stoppade, efter det så kom halvleks visslan som Juventus verkligen behövde. Det enda man som Juventino kunde hoppas på var att Conte kunde prata något mirakel i spelarna och kontrollera matchen som såg ut att bli Juventus första förlust.

Conte bytte ut Estigarribia och in kom Pepe i halvlek, dessutom hade Conte insett att 3-5-2 uppställningen inte fungerat och bytte till den gamla 4-3-3. Även med ändringarna Conte gjort så såg de mörkt ut, Milan fortsatte pressa mot mål men med en uttröttad Robhino så fick Buffon inte mycket arbete. Med ett uttröttat Milan så började Juventus bli farliga, Juve var pigga och visade att de inte tänker lägga sig ner och se förlusten komma. Min 68 fick Quagliarella en väldigt fin chans men en Abbiati som inte syntes bli trött stoppade skottet. Tio minuter senare skulle Juventus ha fått sitt 1-1 igenom Matris skott men domaren dömde bort det för Vucinic var offside, vilket var väldigt kontroversiellt för han inte var i närheten av bollen eller spelet i övrigt. Matchen fortsatte med Juventus nytt högt tillsatta press på Milan. Tre minuter senare knäckte Juventus ner Milan försvaret när Pepe och Matri med vacker speluppsättning och en volley som avslutning och 1-1 kom! Juve fortsatte, nu mot en vinst. Dock stoppades deras framgång tack vare en Vidal som fick hjärnsläpp och fällde Van Bommel bakifrån, omedelbart rött kort. Nu när Juventus var nere till 10 man och lite mindre än 1 minut kvar av original speltid kvar och en match som såg ut att få flera tilläggsminuter. Milan kunde dock inte frammana viljan/orken att ta fördel av deras situation fick bli nöjda med en poäng.

Årets viktigaste liga match blev lika underhållande som förväntat även om Juventus spelade skit första 70 minuterna och Milan dominerade första halvlek så var det ändå domarna som stal scenen med deras tvivelaktiga beslut om först Milans bortdömda mål sedan Juventus och även Vidals röda kort, jag försvarar inte hans aktioner men tycker att de inte var farligare än ett gult kort. Sedan fanns det ett flertal kamper som även igenom min stream såg väldigt tvivelaktiga. Men det är fotboll i Italien, vad skulle det vara utan hårt spel, tvivelaktiga domare och en hårfin linje mellan bråk och irritationer. Juventus är fortarande oslagna och Milan lyckades inte ta våran oskuld och våran liga dröm lever vidare!

Forza Mi Grande Amore Juventus!

1 tanke kring ”Milan – Juventus

  1. KidA

    Efter flertalet lästa matchrapporter kan jag konstatera att du är den första som nämner Juves byte av spelsystem, och inte bara byte av spelare, som det som påverkade matchbilden. Hatten av för det.

    Enligt mig är det solklart att det var den stora nyckeln till upphämtningen. Även om det tog ett tag för spelarna att hitta tillbaka till sina roller växte Juve sakta men säkert in i matchen och efter tjugo minuter var det tydligt att Juve var laget som styrde matchen. Nu hoppas jag som Juventussupporter att Conte insett att 3-5-2 inte fungerar så bra, någonting jag tycker varit tydligt senaste matcherna.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *