Milan måste vinna kampen om Tevez

Milan förlorade igår en väldigt viktig match. Jag hade det på känn. Att det skulle bli tufft och att Milan skulle förlora. Trots det tippade jag med hjärtat och satte Milan på min kupong, även om jag inte riktigt trodde på det fullt ut.

Matchen var egentligen inte mycket att se. En chansfattig match som innehöll segt spel av båda lagen. Inter spelade defensivt och satsade på snabba omställningar medans Milan styrde spelet utan att skapa chanser. De skapade i alla fall inte tillräckligt vassa chanser. Detta spel präglade stora delar av matchen och jag kan förstå om den neutrala åskådaren bytte kanal.

Media kan klaga på att Ignazio Abate fixade Inter-seger. Alla som såg matchen vet att det inte var så. Han missade bollen som resulterade i mål för Inter. Sånt händer. Att släppa in ett mål i ett derby är okej, men man måste sätta någon/några bollar framåt också. Det var AC Milan som lag som låg bakom förlusten inte Abate som vissa vill få det att låta som.

Nu när derbyt är förlorat väntar ännu en hård kamp. Båda slåss om Tevez. Det är riktigt viktigt för Milans del att få in något nytt som kan ge tändning till laget. Något som kan ändra om i anfallsspelet som inte sett jätteimponerande ut den senaste tiden. Alla anfallare spelar idag för sig själva och jag tror Milans anfall hade blivit betydligt mer rörligt med en spelare som Tevez. Han har en enormt bra spelförståelse till skillnad från Pato. Inget illa om Pato, men han är för kass när det gäller att röra sig i rätt ytor och skapa chanser för sina medspelare. Det är något han verkligen måste förbättra.

Det skulle slå hårt mot Milan och alla supportrar om inte Tevez kommer. Det är i princip något fansen har blivit lovade… En smäll på käften räcker. Nu är det dags att ge Inter en smäll!

***

Milan håller inte i de stora matcherna, den saken är klar.

Milan-Inter, 0-1
Juventus-Milan, 0-2
Milan-Udinese, 1-1
Napoli-Milan, 3-1
Milan-Lazio, 2-2

Visst, ligan är jämn men prestationerna har inte varit bra.

***

Jag tror nästan Tevez kan innebära lite negativ effekt för dagens Inter. De har fått igång tempot. Milito nätade mot Milan och kan återfå formen, eller så blir han petad av Tevez?
Idag prydde i alla fall Milito både Corriere dello sport och La gazetta dello sports framsida.

***

Följ mig på twitter: Mattiassrensson

 

 

1 tanke kring ”Milan måste vinna kampen om Tevez

 1. Tomas Ahlbeck

  Är själv mycket tveksam till vad Tevez kan tillföra Milan som inte redan finns. Problemet är inte kunnandet- det finns forwards så det räcker och blir över.

  Vad som saknas är en idé om hur laget kan vända motgångar. Vad gör man när spelet går i baklås, när bolluslingen hamnar utanför eller på ett motståndarben istället för i mål?

  Här är det lagkänsla som behövs: viljan att ge det lilla extra, att kämpa och slita tills det vänder. Att inte tillåta sig själv eller någon annan i laget att hänga med huvudet. Att plocka in Tevez och utgå ifrån at tr´två sådana egon som han och Pato ska ställa upp på att slåss om en plats i konkurrens med andra … vet inte om det är Tevez starka sida direkt. Kunnandet har han – men lagkänslan?

  Nej, snarare behövs rättning i leden. Berlusconi måste klara av att skilja på Pato i rollen av spelare och rollen av sängmadrass för dottern. Utan at ha insyn så misstänker jag att han sprider enormt mycket negativ energi, och jag tyckte mig se på Zlatans kroppsspråk att han var missnöjd med Pato – och med matchen.

  Vad som behövs är en klassisk målgörare som håller käften och är nöjd med att spela med sådana stjärnor. Milan behöver vare sig Pato eller Tevez – Milan behöver Gillardino eller Boriello-typen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *