Milan-Roma 2-1

När romanisti, milanisti och andra calcio-älskare satte på TV4 Sport klockan sex igår kväll så var det inte Zlatan som syntes i rutan. Inte heller Totti, Nocerino, Heinze Mexes, De Rossi, El Shaarawy, Osvaldo, Borini eller Thiago Silva. Istället möttes vi utav förlängningen i dambandyfinalen mellan AIK och Sandviken. Jaha? Vad fan var det här nu då? Många av oss vart nog ordentligt arga och svor både en och annan gång åt TV4 och deras så kallade ”Serie A-satsning”. Extra irriterande var det för alla romanisti ute i Sverige som fick vara med om detta för andra veckan i rad. Innan förra veckans match mot Genoa så drog nämligen daminnebandy-finalen ut på tiden vilket således drabbade TV-tittarna som ville se Roma-Genoa. Mycket dåligt av TV4, om jag får säga vad jag tycker.

Efter 18 minuters spel av matchen, ja Milan-Roma alltså, så tog dambandyn slut (kan nämna att jag aldrig blivit så glad över ett AIK-mål som jag blev då) och Zlatan och Totti dök äntligen upp i rutan. Under dessa minuter hade Thiago Silva hunnit bli utbytt på grund av skada och brassen kommer nu missa supertoppmötet i Champions League mot Barcelona kommande vecka. Om Milan började bäst så tog Roma över ganska snabbt men några riktigt vassa chanser uppstod aldrig. Istället var det Milan som var det vassaste laget längst fram och både Zlatan och El Shaarawy hade chanser att sätta 1-0 men ingen lyckades få in bollen.

Istället var det Roma som tog ledningen. Ett inlägg från Borini rensades undan av en Milan-spelare men bollen kom inte längre bort än till De Rossi som drog på från distans och måltjuven Osvaldo lyckades stå på rätt plats vid rätt tid och kunde på så sätt styra in bollen bakom Abbiati in i mål. Roma gick alltså ut som ledare när det var dags för pausvila.

Men ledningen skulle inte vara särskilt länge för i den 52a matchminuten så får Milan en diskutabel straff efter en hands på Daniele De Rossi. Heinze blir arg som ett djur och hävdar att han skulle haft en frispark i situationen innan handsen men domare Mazzoleni är säker på sin sak. Lika säker är Zlatan när han lägger upp bollen på elvameterspunkten och slår in bollen till höger om Stekelenburg. Kvitterat.

Efter kvitteringen började Roma darra en aning och Milan kunde trycka på och skapa allt fler chanser. Romas bästa spelare, Stekelenburg, höll dock Roma kvar i matchen med flera kvalificerade räddningar. Luis Enrique försökte sedan att gå för tre poäng genom att byta ut Gago mot Lamela men en svensk skulle se till att det varken blev tre eller en poäng. I den 82a minuten hittade ett långt Milaninlägg från egen planhalva fram till Zlatan som ensam med Stekelenburg lobbar bollen högt över holländaren och håller sedan undan Kjaer för att kunna nicka in 2-1 i öppet mål. Matchen slutar med seger för Milan som så många gånger tidigare tack vare Zlatan. Roma stod upp bra och försökte men det räckte inte den här gången. Milan tog tre viktiga poäng i kampen mot scudetton och får ikväll trotsa sina hatiska känslor och heja på Inter som åker till Turin för att möta ligatvåan Juventus i Derby d’Italia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *