Milan sist i Audi Cup efter förlust på straffar

Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Efter dagens bronsmatch mot brasilianska Internacional stod det klart att AC Milan kom sist i träningsturneringen Audi Cup i Tyskland. Milan förlorade igår semifinalen mot Bayern München på straffar, och på samma sätt avslutade man turneringen idag när Internacional vann bronsmatchen med totalt 4-2 efter straffar.

Första upplagan av Audi Cup spelades 2009. Turneringen, då innehållandes Bayern, Manchester United, Milan och Boca Juniors vanns av United. För Milan blev det förlust i bronsmatchen mor Boca Juniors. Då spelades, precis som i år, alla matcher på Bayerns hemmaarena Allianz Arena. I år var det nya lag och nya förutsättningar. Turneringen innehöll fortfarande fyra lag, men United och Boca Juniors hade bytts ut mot Barcelona och Internacional. Milan inledde årets turnering med semifinal mot Bayern, en match som slutade 1-1 efter full tid efter att Zlatan gjort 1-0 redan efter tre minuter. Men den tidiga ledningen höll som sagt inte och efter straffar så var Bayern det segrande laget. Tidigare samma dag hade brasilianska Internacional förlorat mot Barcelona och därmed stod det klart vilka som skulle få mötas i final respektive semifinal.

Bronsmatchen mot Internacional var ett stort steg framåt för Milan som inte alls var särskilt bra i semifinalen mot Bayern. Värt att notera var även att Internacional var i full gång med ligaspel i hemlandet, medan Milan körde försäsongsträning. Matchen drog igång och redan efter dryga två minuter spelade kunde vi se Zlatan Ibrahimovic göra 1-0 efter fint förarbete av Robinho och Clarence Seedorf. Resultatet blev dock inte långvarigt då Leandor Damião kvitterade för Internacional 20 minuter senare efter en kontring på Milanförsvaret.

I andra halvlek fortsatte Milan att göra bra ifrån sig och skapade ett antal chanser. Pato var särskilt farlig framför mål och sköt bland annat stolpe ut i ett i princip öppet mål innan han strax efter blev frispelad av Robinho och kunde rulla in 2-1 mot sin gamla klubb. Även Zlatan var inblandad i målet. Klockan tickade långsamt för Milan-fansen innan Internacional med tio minuter kvar kunde kvittera ännu en gång. Den här gången noterades 30-årige argentinaren Andrés D’Alessandro, med förflutet i bland annat Wolfsburg och Zaragoza, för målet. Resultatet 2-2 stod sig matchen ut och det skulle avgöras på straffar.

17-årige Mattia Valoti fick förtroendet att slå första straffen för Milan. Den italienska U19-landslagsmannen missade dock och efter att även Cassano missat lagets nästa straff, samtidigt som D’Alessandro och Nei inlett med två mål för Internacional, såg det inte ljust ut för Milan. Efter att både Massimo Oddo för Milan och Glaydson för Internacional missat sina straffar i den tredje omgången så låg all press på Pato om Milan skulle få med sig någon medalj hem till San Siro. Pato missade dock och Internacional vann matchen med totalt 4-2 efter straffar.

Vi får speciellt passa på att berömma Internacionals målvakt Renan som räddade tre av fyra straffar i straffläggningen. Den fjärde sköts utanför. Något positivt för Milan efter Audi Cup 2011 är att de har fått upp konditionen rejält och kommer vara fullt redo till nästa match.

Audi Cup 2011 vanns förövrigt av Barcelona, och skyttekung blev 20-åringen Thiago med sina tre mål. Thiago avgjorde finalen för Barca då han gjorde båda målen i 2-0-segern mot Bayern München.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *