Milan vidare i Champions League

Milan besegrade under kvällen belgiska Anderlecht med siffrorna 3-1. Detta betyder att Milan tar sig vidare i Champions League tillsammans med Malaga från gruppen. Kvällens stora hjälte heter som vanligt Stephan El Shaarawy som fortsätter spruta in mål för Milan.

I ligaspelet går det trögt för Milan, desto bättre går det i Champions League. Idag blev det en 3-1 seger för Milan efter mål av El Shaarawy, Mexes och Pato. Detta betyder att man kvalificerat sig för slutspel i Champions League. Malaga och Milan är klara från gruppen med en match kvar att spela.

El Shaarawy som har fått sitt riktiga genombrott stod ikväll för ett vackert mål samt en fin framspelning till Alexandre Pato som enkelt kunde slå in 3-1 i slutet av matchen. Formen håller alltså i sig för den unga italienaren.

Efter matchen är det inte bara El Shaarawy det snackas om. Mittbacken Philippe Mexes stod för ett spektakulärt mål. Många jämför målet med Zlatan Ibrahimovics mål mot England.

 Matchen svängde

Anderlecht kontrollerade den första halvleken på ett bra sätt. De var det bästa laget på planen och skapade tillräckligt mycket chanser för att leda med 1-0 i pausvilan. Så blev det inte, utan det stod 0-0 när lagen gick till pausvila.
I andra halvlek svängde matchen. Milan gör 1-0 genom El Shaarawy. I och med målet arbetar man sig in i matchen och kommer till fler chanser.
I matchminut 70 kommer Pato fri men blir istället nertacklad av Anderlechts Nuytinck. Nuytinck får frilägesutvnisning. Milan får spela 11 mot 10 de sista 20 minutrarna på matchen.
Anderlechts utvisning straffar sig direkt. I matchminut 71 slår Mexes till med ett snygg bicicleta. 2-0 till Milan.
Anderlecht gör 2-1 i 78:e minuten och skapar lite spänning i matchen. Det blir dock ingen vidare stämning. Milan kontrollerar spelet bra och i slutminuten kan Pato trycka dit spiken i kistan, 3-1.

El Shaarawy trycker dit 1-0

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *