Milan vidare trots kollapsen

Walcott & RvP firar 3-0 - FOTO: Laurence Griffiths

Efter 4-0 på San Siro var nog Milan väldigt säkra på avancemang. Något Arsenal utnyttjade då de ledde med hela 3-0 i halvtid på Emirates. Zlatan & co lyckades dock hålla undan och gå vidare med sammanlagt4-3.

Arsenal ställde upp med en offensiv startelva, inte bara på grund av deras stora underläge från första matchen. Arteta,  Ramsey och Diaby var alla borta vilket öppnade upp för Oxlade-Chamberlain och Gervinho. Även Milan gjorde ändringar på mittfältet där Prince-Boateng samt Seedorf var skadade. Emanuelson och El Shaarawy startade bredvif Nocerino och van Bommel på mittfältet.

Redan efter sju minuter tog Arsenal ledningen på en vänsterhörna. Det var van Bommel som tappade markeringen på Koscielny som sprang sig loss och enkelt kunde nicka in bollen i mål. van Persie hade sedan två fina chanser som Abbiati lyckades rädda.

19 minuter senare var det dags igen för engelsmännen. Walcott spelade in bollen mot mitten, Thiago Silva slog den rakt på Rosicky som tog tid på sig innan han med ett välplacerat skott fick bollen i mål via Abbiatis fingrar.

Mesbah ersatte Antonini som vänsterback för kvällen och Arsenal utnyttjade algerierns oerfarenhet vid det tredje målet. Oxlade-Chamberlain tog sig förbi Nocerino i straffområdet, Mesbah blockerade vägen och Arsenal fick straff. Den slog van Persie in hur säkert som helst; plötsligt var Arsenal bara ett mål ifrån det omöjliga.

Szczesny tvingades sedan göra två svettiga ingripanden, först när han tvingade El Shaarawy att skjuta utanför med sin utrusning, senare när han tog bollen framför fötterna på Ibrahimovic. Men Abbiati blev ändå ”matchvinnare” åt Milan.

Rosicky startade en snabb kontring och spelade ut till Gervinho på vänsterkanten. Ivorianens skott räddades av Abbiati som sedan fick skynda sig för att rädda van Persies retur. Från nära håll försökte holländaren med en liten chip som Milan-målvakten fick handen på.

Allegri samlade ihop sitt Milan som lyckades täppa till bättre under de sista tjugo minuterna, Arsenal var aldrig riktigt nära efter van Persies jättechans. Istället kunde Milan pusta ut och konstatera att man var klart för kvartsfinal. Snyggt var det inte, men vad gör det en dag som i tisdags?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *