Min landslagstrupp i dagsläget

VM-kval, Österrike-Sverige 2013Den 27:e mars är det dags för EM-kval då Sverige gästar Zimbru Stadium och Moldavien för att fortsätta sin resa mot EM-slutspelet i Frankrike 2016. Under samma landslagssamling kommer man även att spela en landskamp mot Iran hemma på Friends Arena. Jag tror att Erik Hamrén har många tuffa beslut att ta inför trupputtagningen så jag tänkte därför hjälpa honom lite genom att ge min syn på vilka som borde tas ut i kommande landslagstrupp.

Målvakter

Kristoffer Nordfeldt, SC Heerenveen, 25 år (4/0)
Har spelat samtliga matcher i holländska Eredivisie i år och har stått för en stark säsong i en liga som är bättre än den turkiska ligan. Har under 2014 varit andramålvakt i landslaget men jag tycker nu att det är dags testa Kristoffer Nordfeldt på allvar som förstamålvakt.

Andreas Isaksson, Kasimpasa SK, 33 år (118/0)
Ådrog sig nyligen en ryggskada och har därför inte fått spela i sin turkiska klubb Kasimpasa på en månad. Har innan dess varit ordinarie i såväl klubb- som landslaget. Är given i landslagstruppen, men står i min trupp uppsatt först som andramålvakt.

Johan Dahlin, FC Midtjylland, 28 år (4/0)
Anslöt till danska ligaledande FC Midtjylland i januari och har sedan dess tagit över rollen som förstamålvakt. Har stått för bra prestationer men måste få ännu mer speltid och hitta sin fulla potential för att kunna utmana Nordfeldt och Isaksson om speltid.

Bubblare

Karl-Johan Johnsson, Randers FC, 25 år (2/0)
Är förstamålvakt i danska ligatrean Randers och har stått för en väldigt bra säsong. Är i dagsläget en väldigt stark utmanare till att ta Johan Dahlins plats som tredjemålvakt i landslagstruppen.

Robin Olsen, Malmö FF, 25 år (1/0)
Stod för en väldigt fin säsong i Malmö FF ifjol och fick under januarisamlingen debutera för landslaget. Är idag en liten bit efter Johan Dahlin och Karl-Johan Johnsson, men om Olsen hittar toppformen och fortsätter briljera när Allsvenskan och Champions League-kvalet drar igång, så ska han definitivt vara med i diskussionerna om en landslagsplats.

 

 

Mittbackar

Andreas Granqvist, FC Krasnodar, 29 år (40/2)
Är given i den svenska landslagstruppen och är idag truppens bästa mittback. Har fått kaptensbindeln i Krasnodar som ligger på fjärde plats i Ryska Premier League och har blommat ut både i klubb- och landslaget.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 33 år (23/0)
Bakom Andreas Granqvist i konkurrensen om mittbacksplatserna så finner vi inte lika starkt lysande stjärnor. Mikael Antonsson har erfarenheten och spelar regelbundet i FC Köpenhamn, tvåa i den danska Superligan.

Pontus Jansson, Torino FC, 24 år (7/0)
Får inte regelbundet med speltid i Torino, men när han får chansen så tar han den ofta och visar prov på såväl defensiva som offensiva kvaliteter. Har den här säsongen fått spela totalt 13 matcher för Torino (alla tävlingar) och gjorde det även bra när han fick 90 minuter i Sveriges landskamp mot Frankrike i november.

Erik Johansson, Malmö FF, 26 år (3/0)
Gjorde en mycket bra säsong i Malmö FF ifjol, såväl i Allsvenskan som i Champions League, och fick chansen att känna på landslaget under några samlingar. Har potential som mittback och blir uttagen i min trupp, trots att Allsvenskan inte är igång ännu, som fjärdealternativ för att känna på landslaget ännu mer.

 

Ytterbackar

Martin Olsson, Norwich City, 26 år (26/5)
Är given på vänsterbacksplatsen i Championship-laget Norwich (5:a i ligan) och har efter nyår hittat formen rejält i klubblaget. Är mitt förstahandsval på vänsterbacken i landslaget.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 29 år (23/0)
Har spelat 16 av 24 matcher i Bundesliga i år. Mönchengladbach ligger trea i ligan och Wendt har gjort det bra i klubblaget. Är i min mening given i landslagstruppen, även fast Martin Olsson kniper startplatsen på vänsterbacken.

Pierre Bengtsson, FSV Mainz 05, 26 år (18/0)
Kom till Bundesliga och Mainz i januari från Köpenhamn och har sedan dess varit ordinarie. I helgen saknades han dock på grund av influensa, men 26-årige Bengtsson har gjort det bra sedan han anslöt till Bundesliga och är även han given i landslagstruppen.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 23 år (3/0)
Är ordinarie högerback i AZ Alkmaar som ligger fyra i holländska Eredivisie. Mattias Johansson har gjort en otroligt bra säsong och det är förvånansvärt att han inte har fått fler chanser i landslaget. Är talangfull och besitter en internationell snabbhet och är definitivt värd att testas mer på landslagsnivå.

Bubblare

Johan Larsson, Bröndby IF, 24 år (3/0)
Stod för en väldigt fin säsong i Elfsborg ifjol och flyttade i vintras vidare till Danmark och Bröndby IF. Väl i Bröndby har Johan Larsson tagit en startplats och redan börjat leverera assist. Är i min mening utan tvekan den största utmanaren till en landslagsplats här.

 

 

Centrala mittfältare

Sebastian Larsson, Sunderland AFC, 29 år (70/6)
Har tagit klivet in på det centra mittfältet och är helt ordinarie i Premier League-laget Sunderland. Har spelat samtliga ligamatcher den här säsongen och är i min startelva lika given som i klubblaget.

Albin Ekdal, Cagliari Calcio, 25 år (13/0)
Är ordinarie och har varit en av få ljusglimtar i 18:e-placerade Serie A-laget Cagliari i år. Har på sistone missat två matcher på grund av sjukdom och skada men så länge han får vara hel så är han given i både landslagstruppen och startelvan.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 28 år (43/2)
Pontus Wernbloom får regelbunden speltid i CSKA Moskva, tvåa i Ryska Premier League, och har gjort en väldigt bra säsong hittills. Var en av matchens bästa spelare när CSKA i helgen slog Terek Grozny i omstarten av ligan efter vinteruppehållet och Wernbloom är i mitt tycke given i landslagstruppen.

Kim Källström, Spartak Moskva, 32 år (116/16)
Är given i Spartak Moskva som ligger 7:a i Ryska Premier League. Har en väldigt fin fot, och trots att han har tappat en del det senast året så är han fortfarande given i min landslagstrupp.

Alexander Farnerud, Torino FC, 30 år (8/2)
Var skadad i början av säsongen men har därefter gjort det bra i Torino och är definitivt värd en ordentlig chans i landslaget. Har visserligen hunnit fylla 30 år, men han har förhoppningsvis något år kvar på den här nivån.

Bubblare

Niklas Hult, OGC Nice, 25 år (4/0)
Spelar regelbundet i Ligue 1 för Nice, som ligger på 15:e plats i ligan. Har gjort en fin säsong men jag tycker fortfarande han är något för valpig för att kunna axla en central mittfältsroll på landslagsnivå.

Simon Thern, SC Heerenveen, 22 år (2/1)
Kom till Heerenveen i vintras och har gjort det väldigt bra i Eredivisie. Får spela regelbundet och har stått för två mål på nio ligamatcher. Behöver lite mer rutin och form under längre period för att vara aktuell för landslagstruppen.

 

 

Forwards

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain, 33 år (101/51)
Har gjort 16 mål i alla tävlingar den här säsongen och är, trots en något svagare säsong i år, den absolut mest givna i min startelva. Behöver egentligen knappt en kommentar, men nu är det försent.

Jimmy Durmaz, Olympiacos FC, 25 år (23/2)
Missade en del av säsongen på grund av skada men får nu allt mer speltid i Olympiacos. Har gjort två mål på 16 ligamatcher för Olympiacos som leder den grekiska ligan, och Jimmy Durmaz är given i min landslagstrupp.

Erkan Zengin, Trabzonspor, 29 år (11/2)
Bytte 13:e-placerade Eskisehirspor mot Trabzonspor i januari och har varit ordinarie i båda klubbarna. Sedan han anslöt till Trabzonspor har klubben varit obesegrat och klättrat från sjätte till fjärde plats i den turkiska ligan. Zengin är given i min landslagstrupp.

Marcus Berg, Panathinaikos FC, 28 år (26/6)
Har gjort 10 mål på 15 matcher i den grekiska ligan. Lägg där till att åtta av målen har kommit 2015 och att anfallaren fick stora delar av hösten förstörd på grund av skador. Berg har även gjort fem mål på fyra matcher i Europa League och är även han given i landslagstruppen.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach, 22 år (3/0)
Får en hel del speltid i Bundesliga och besitter en stor talang. Har i samtliga tävlingar med klubblaget i år gjort 12 mål på 30 matcher. Är inte helt given i truppen men tycker att han borde vara med och få chansen att spela in sig mer och mer i landslaget.

Nabil Bahoui, AIK, 24 år (8/0)
Kommer från en fin säsong med AIK och har fått flera chanser i landslaget under fjolåret. Är teknisk, orädd och avslutar gärna, vilket gör honom väldigt attraktiv för landslaget. Har en väldigt hög potential.

John Guidetti, Celtic FC, 22 år (2/0)
Efter en fantastiskt fin inledning av säsongen i Celtic så har målskyttet gått desto trögare för John Guidetti. Är i dagsläget en bra bit från toppformen men tycker att han är värd en chans i landslaget. Är ett stort framtidsnamn och behöver om inte annat kommer in i landslagsmiljön, likt bland annat Branimir Hrgota.

Bubblare

Emil Forsberg, RB Leipzig, 23 år (5/0)
Har tagit en startplats i det Bundesliga 2-laget som han anslöt till nu i januari. Gjorde innan dess en otroligt fin säsong i Malmö FF med spel i både Allsvenskan och Champions League och besitter en väldigt fin teknik och talang. Är på gränsen till en landslagsplats, men när man spelar i Bundesliga 2 så måste man prestera ännu bättre för att ta plats.

Ola Toivonen, Stade Rennais FC, 28 år (40/8)
Gör inte sin bästa säsong i karriären i år men får likväl speltid. Har stått för 6 mål på 21 matcher i Ligue 1 för Rennes i år men behöver höja sig för att ta en plats i landslagstruppen.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC, 23 år (19/3)
Var under hösten utlånad till FC Köpenhamn men kallades tillbaka i januari och har sedan dess fått ganska bra med speltid. Fulham ligger dock fjärde sist i engelska Championship och Kacaniklic har inte varit en lysande stjärna, vilket gör honom tveksam till landslaget för tillfället.

 

 

Vad tycker du? Vem saknar du i truppen och vem platsar absolut inte? Lämna din kommentar!

2 tankar kring ”Min landslagstrupp i dagsläget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *