Motviljan mot Gallas övergång handlar om kultur

William Gallas har lämnat Arsenal för lokal konkurenten Tottenham.
En övergång som möts av reaktioner både från Arsenal och Tottenham supportrar.
Arsenal supportrarna kan inte förstå hur man kan sälja Gallas till Tottenham.
Spurs supportrar kan inte fatta hur klubben kan köpa en spelare från Arsenal.

Mitt i allt detta står två oförstående tränare som både pratar om att Gallas inte förtjänar det dåliga rykte han nu fått och att han borde få ges en chans i sin nya klubb och hur ska man kunna begära att Harry Redknapp som är West Ham kille i grunden och fransmannen Arne Wenger skulle kunna förstå det här.
Hatet mellan Spurs och Arsenals supportrar är nämligen inget litet och någonting man kan ändra på plötsligt. Det handlar om kultur och i grunden två i grunden väldigt olika fotbollsfilosofier.

På 70, 80 talet dominerade Arsenal och Tottenham den brittiska fotbollen under vissa perioder men man gjorde det på väldigt olika sätt. Arsenal stod för en mentalitet att det viktigaste var att vinna och komma hem med tre poäng. Man såg ingen anledning att spela offensivt och atraktivt bara för att det behagade publiken. Man spelade enkelt och levde väldigt mycket efter mitt favorit uttryck ”det ges inga bonus poäng till vacker fotboll”.
Tottenham å andra sidan stod för en syn att man i första hand skulle spela rolig och offensiv fotboll och att titlarna kom i andra hand en syn man var ganska ensamma om i England under den här perioden.
Det här skapade en rivalitet mellan Arsenal som ville bygga sitt lag på stabil defensiv och Tottenham som ville bygga sitt spel utifrån det vackra spelet med bra passningsspel och härliga driblingar.

Det är därför som namnet Sol Campell som gjorde det oförlåtliga att lämna Tottenham på fri transfer fortfarande är en svordom på White Hart Lane och det är också därför som William Gallas inte möts av jublande supportrar när han nu går till Spurs.
Tottenham och Arsenal är två bittra rivaler och en övergång från den ena till den andra klubben är lika oförlåtlig som en mellan Barcelona och Real Madrid eller hur Loui Figo?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *