Mou is not going anywere

För hundrade gången kommer samma rykten upp med jämna mellanrum. Hur många gånger ska José Mourinho behöva ställa sig framför kamerorna och berätta att han inte ska någonstans innan folk tror honom? Han ska visserligen lämna Real Madrid till sommaren. Denna gång var det för att han besökte London under sin lediga dag.

För det första måste man titta på vilken tidning som startade hela ryktet, The mirror i detta fall. Kom igen. The mirror…ska man verkligen ta de på allvar? De är en tidning som går runt på att sälja lösnummer och gissa om de har sålt en massa extra nummer idag när deras första sida handlade om en viss tränares återkomst. Och nästa med att trycka upp nyheten var ingen mindre än Englands absolut värsta skvaller tidning, The sun.

Han var uppenbarligen i London, det går inte att förneka. Han sågs utanför Harrods med en stor påse Dount’s… Folk har åkt till London för mindre saker. Så han tog sin familj till London på sin lediga dag. Tjo hej..oj..Mourinho gillar att resa precis som vem som helst. The mirror säger att han och hans familj tittade på hus. Wow, vad intressant. För allt vi vet är det kanske en investering inför framtiden, om ett år går hans kontrakt med Real Madrid ut och han har sagt att han vill gå tillbaka till England någon dag. Samtidigt som en del andra källor säger att de tittade på lägenheter eftersom dottern ska flytta till London snart för att studera och behöver därmed ett ställe att bo på. Andra säger att han redan har ett hem i London sedan han senast bodde där och  åkte dit för att lägga ut den på marknaden för försäljning.

Visste ni att Xabi Alonso besöker Liverpool med jämna mellanrum och går på deras matcher med sin familj, jag undrar om han är på väg tillbaka till Liverpool… och föresten så besökte ju Sergio Ramos Stockholm i sommars, undrar vilket stockholmslag han kommer att tillhöra i höst…Och Iker Casillas åkte ju till USA flera svängar både förra sommaren och den dessförinnan. Han letade kanske efter en ny klubbadress.. som ni märker låter det idiotiskt. Bara för att man besöker en stad behöver det inte innebära att man flyttar dit. Vem vet han kanske bara var sugen på donut’s. Mourinho hade ett par dagar ledigt då valde han att åka till en stad han älskar, London. Det innebär inte att han ska flytta dit eller lämna Real Madrid.

Ni som nu tror på dessa rykten kan väl ta och förklara för mig varför en tränare som Mourinho vill lämna real madrid. Ledningen gör allt för honom, de kysser hans fötter i praktiken. Perez avgudar honom, jag tror Perez är villig att till och med göra sig av med Casillas om Mourinho skulle be om det. Spelarna avgudar honom, det finns inte en endaste intervju med någon spelare där de inte sitter och pratar i evigheter om Mourinho som tränare och hur fantastisk han är. En person med den ställningen i ett av världens bästa klubbar måste vara vett galen att lämna, han kommer aldrig att få samma makt och kärlek i någon annan klubb.

Ytterligare ett skäl till att jag inte tror att han lämnar är att han inte är en person som gör om samma sak. Han var i Chelsea, han vann nästa allt med Chelsea. Varför gå tillbaka dit igen? I mina ögon verkar han som en person som gillar utmaningar. Och vi ska inte heller glömma att skälet till att han lämnade fortfarande är kvar där. Och de andra alternativen som preseterades då? Arsenal? nej, tror knappast att tiden är mogen för Wenger att lämna och föresten så ställde sig ägarna till Arsenal bakom sin tränare inte allt för länge sen. och till sist Tottenham, nej och åter nej. Jag kan faktiskt inte se honom som tränare i Tottenham. För det första är han en tränare som vill ha två saker; makt och pengar att köpa spelare för och det är något som inte kommer att gå hem i Tottenham, inte med deras ekonomi. Sen ska det dessutom till att om nu Mourinho ska lämna måste han betala 20 miljoner euro  för att köpa sig loss från sitt kontrakt.

Jag har inte missat att han tusen gånger sagt och gjort klart för alla att han gillade England och att han vill tillbaka dit en dag. EN DAG! Inte i slutet av den här säsongen. Han har mycket kvar att göra i Spanien. Han har också  i intervjuer sagt att han vill gå till historien som en av de bästa. Nästa säsong har han sin chans, Guardiola är inte säker på att han vill fortsätta som Barcelona tränare, och det öppnar upp för en helvit säsong. Inte ens Mourinho kan motstå en sådan chans, jag tror knappast att han får en bättre chans till att skriva sig in i historien som en av de största.

Jag tror besöket i London handlade mer om två saker:

  1. Semester i en stad där han har många vänner kvar.
  2. Ett sätt att få ut mer av något i Real Madrid. En inte allt för vild gissning, mer pengar.

Men hur som helst kommer han inte att lämna Real Madrid inte till sommaren. Det optimala för honom vore att stanna kontraktet ut och sen ta över Manchester United från Ferguson och samtidigt ta sig ann det projekt som han verkar vilja ha, Portugals landslag.

/Sara Khatmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *