Mourinhos byten gav Real cup-försprång

Real Madrid -Malaga 3-2

Redan hade det börjat tisslas och tasslas om nya matcher mellan Real och Barcelona då de båda vid avancemang i cupen skulle komma att mötas i kvartsfinal.

Men Malaga hade inga planer på att se sig bli översprungna och Pellegrini var nog själv sugen på att få trycka dit klubben från vilken han tvingades bort för Mourinho.

Och Pellegrinis prägel på sitt lag kan nu tydligt urskönjas, ett starkt defensivt bygge likt det Villareal han lyfte för ett par säsonger sedan.

Malagas kompakta försvar ströp den fart som blivit Reals signum för detta år, man höll sina zoner effektivt och Real hade i första halvlek knappt en enda farlig målchans.
Istället var det Malaga som tack vare ett passivt Real försvar och ett svagt luftagerande av Casillas kunde nicka in såväl ett som två mål direkt på hörna.
Ett resultat som stod sig när spelarna gick ut i halvtidsvila.

Att Mourinho inte var nöjd stod utom alla tvivel då han gjorde alla sina tre byten direkt i halvtid.
”Hade jag kunnat hade jag bytt ut alla elva i halvtid” ,säger tränaren själv efter matchen.
Ut gick en blek Kaka, en långsam Arbeloa och en ineffektiv Callejon. In kom Sami Khedira, Özil och Benzema.
Lass, som övertygar mer och mer för varje match han gör, flyttades ner till högerbacken och Khedira tog plats jämte Xabi Alonso medan Benzema gick upp tillsammans med Higuain.

Nu skulle bara målen komma.
Malaga försökte stänga ytorna men Real trummade sakta igång med mer folk i varje anfall, Mourinho var uppe och gapade på domarna nästan överdrivet som för att föra ut energi på planen till sina mannar och sakta kom energin till de vita.

De tog över taktpinnen och började spela sig igenom.

Inhopparen Khedira viljesprang in reduceringen, minuterna senare var Higuain vaken på en slarvig hemåtpass från Sanchez och överlistade Willy i Malagas mål till slut.

Där Ronaldo misslyckades med det mesta han företog sig framför mål idag klev så till slut Benzema fram, efter en snabb omställning rullade Higuain helt genialiskt fram bollen med klacken till Benzema som karäkteristiskt trängde sig mellan försvararna och placerade in bollen i bortre hörnet.
Vändningen var fullbordad och Real har nu ett försprång inför returen som spelas på tisdag om en vecka.

” I andra halvlek gick de ut och försökte städa upp oredan de ställt till med i första” säger Mourinho som medger att det var en risk att göra tre byten redan i halvtid men att han var tvungen att agera, att känna att de gjorde allt de kunde för att vända på detta.

Imorgon tar Barcelona emot Osasuna i sin åttondelsfinal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *