Mphela missade strålande läge

Det blev tillsist 1-1 i öppningsmatchen mellan Sydafrika och Mexico. Efter ett riktigt snyggt mål från Sydafrika, Siphiwe Tshabalala panagde prydligt upp 1-0 till värdnationen efter 55 minuter spelade. Men spelmässigt började Mexico bäst, de överraskade en aning på mig och spelade riktigt bra stundtals. De hittade bra ytor i Sydafrikas försvar dessvärre resulterade det icke i något mål.

I andra halvlek höjde sig Sydafrika sig både offensivt samt defensivt. De täppte till luckorna som fanns i 1a halvlek och plötsligt var inte Mexico lika bra offensivt. Sydafrikas mål skulle komma genom Siphiwe Tshabalala. Siphiwe Tshabalala spelade verkligen på sin topp i dagens match då han också gjorde det prydfulla målet som dunkades upp i högra krysset bakom O.Perez.

1-1 målet kom lite senare genom Barcaspelaren Marquez. Det såg till en början ut att bli en misslyckad hörna men det blev ett alldeles lysande inlägg som nådde ända fram till Marquez. Sydafrika var inte helt ofarliga, precis innan 1-1 målet kunde Teko Modise utöka till 2-0 men dessvärre brände han den chansen. Precis i slutskedet av matchen så brände också Katlego Mphela ett gyllene läge som kunde gett Sydafrika 3 poäng i första matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *