Napoli krossade Genoa!

Inför Napoli-Genoa så låg de båda lagen på exakt samma poäng och det kändes därför som det skulle bli en jämn match på San Paolo. Napoli, som i förra omgången åkte på en tung förlust hemma mot Roma, ställde upp med en förväntad startelva (då Lavezzi skadade sig senast så fick Pandev ta hans plats):

De Sanctis

Campagnaro-Cannavaro- Aronica

Maggio-Inler-Gargano-Zuniga

Hamsik-Pandev

Cavani

Gästerna Genoa som saknade både Bovo och Palacio valde att ställa upp med följande elva:

Frey

Mesto-Granqvist-Dainelli-Kaladze

Rossi-Veloso-Seymour

Jorguera

Pratto-Caracciolo

Men det blev aldrig den match som man kanske hoppats på. Genoaförsvaret hade enorma problem med att hålla koll på firma Hamsik-Cavani-Pandev och trion som hade så svårt att göra mål på sina chanser mot Roma fick nu otroligt bra utdelning. I 12e minuten slår Maggio en djupledsboll mot Cavani som lyckas undkomma Genoaförsvarets försök till att ställa offside. Cavani kan då istället i lugn och ro skjuta in 1-0 bakom Frey.  2-0 kommer bara 5 minuter senare. När Genoa försöker sig på lite anfallsspel så lyckas Napoli istället kontra via duon Pandev-Hamsik. Den förstnämnda nås med en långboll och bryter in centralt utanför straffområdet. Han frispelar Hamsik till höger som väljer att passa in bollen framför mål. Bollen täcks av en Genoaspelare men Hamsik lyckas få tillbaka bollen och då dundrar han in den i mål. Napoli fortsätter att spela piggt och bra och Andreas Granqvist och hans kollegor har enorma problem med hemmalagets anfallstrio.

Det skulle inte dröja särskilt länge till innan även trean skulle sitta. Efter att ha pressat Genoa så frispelar Pandev Cavani som retfullt chippar in bollen över Frey i fritt läge. Tre minuter senare skulle nästa mål komma, men den här gången var det faktiskt för gästerna. Jorguera får ostört sikta in sig från straffområdeskanten och lyckas ge Genoa en gnutta hopp igen. Genoa skärper till sig en aning efter reduceringsmålet men Napolis ledning blir aldrig särskilt hotad. Istället så är det Pandev som precis innan pausvilan placerar in bollen i mål efter en Napolikontring.

Trots att Genoa startar andra halvlek starkt med ett farligt anfall så är det Gargano som dundrar in 5-1 i bortre hörnet efter inspel från Hamsik fyra minuter senare. 6-1 är nära att komma flera gånger och Genoas försvar har fortsatta problem med att hänga med i svängarna. Men slutresultatet skulle inte spikas förrän i den 80e minuten. Den här gången är det Zuniga som klipper till från det vänstra straffområdeshörnet och bollen går vackert ribba in bakom stackars Frey som inte haft en vidare bra dag på jobbet. 10 minuter senare väljer domaren att strunta i tilläggstiden och blåser därför av när klockan står på 90 spelade minuter.

Napoli avslutar hösten på bästa sätt och visar att man faktiskt kan vinna utan skadade Lavezzi. Genoa däremot får träna extra försvarsspel under julledigheten och det får de göra med en ny tränare. 6-1-förlusten blev för mycket för klubben som efter matchen valde att sparka tränare Alberto Malesani. Han som fått äran att styra upp Genoas försvarsspel blir den förre Udinese- och Cataniatränaren Pasquale Marino som skrivit på ett 1,5-årskontrakt med klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *