"Näste Gareth Bale" frälste Everton

BLACKPOOL – EVERTON  Everton, med fem matcher utan förlust, gästade ett sämre formmässigt Blackpool på lördagen. Det var två lag på vardera 13 poäng efter tio omgångar som sparkade igång matchen, men med ett desto mer pressat Everton som visat upp mycket fint spel under hösten men inte lyckats vinna sina matcher.

Efter ett tidigt ledningsmål för Blackpool kunde Tim Cahill kvittera för gästerna redan i den 13:e minuten, bara tre minuter efter 1-0-målet. Det oavgjorda resultatet höll sig i dryga halvtimmen innan Blackpool återigen tog ledningen. D.Vaughan hette målskytten i den 48:e minuten, men med en man som jämförs med Gareth Bale på banan ska man aldrig räkna bort poäng förrän sista signalen är blåst i matchen.

Seamus Coleman som han heter skulle nämligen rädda en poäng för David Moyes och Everton. Den unge irländaren frälste sin klubb och dess fans med sitt första Premier League-mål någonsin i den 50:e minuten. 22-åringen har bara gjort 12 PL-matcher, har redan gjort sig ett namn i klubben och jämförs med Tottenhams succéman Gareth Bale. I alla fall om man får lyssna på tränaren David Moyes.

Coleman är, likt Bale, en försvarare i grunden, men har flyttats framåt i banan den här säsongen. Båda är snabba, kvicka och har slagit igenom den här säsongen. Skilladen är bara att Coleman spelar till höger, medan Bale håller till på vänsterkanten.

Efter kvitteringen dominerade Everton men fick, likt tidigare på säsongen, inte hål på sina motståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *