Newcastle på Champions League plats och ett tråkigt Londonderby

När klockan passerat 13.30 igår så bänkade jag mig i soffan, för att se på ett derby i London mellan Arsenal och Chelsea. Jag var helt övertygad om att denna matchen skulle bjuda på en underhållande fotboll, högt tempo, tuffa dueller och så vidare. Ett typiskt derby med andra ord. Matchen betydde mycket för båda lagen där Arsenal vid vinst i praktiken skulle säkra plats till Champions League och där Chelsea vid vinst skulle närma sig en toppfyra-plats. Alltså på förhand en match med bra förutsättningar. Men oj vad besviken jag skulle bli ganska snabbt. Efter dryga halvtimmen spelad kände jag hur mitt humör började svikta, jag hade förväntat mig att se på en bra fotbollsmatch, något jag inte fått se under första 30 minuterna.

Och i pausen satt jag och hoppades på att jag skulle få se en mycket bättre andra halvlek. Tyvärr fick jag inte min önskan uppfylld, jag gav upp när matchklockan stod på 67 minuter. Jag stängde helt enkelt av matchen, för jag orkade inte se på något som föreställa fotboll. Det var långt ifrån den underhållande fotbollen jag ville se. Denna typen av derbymatcher ska kunna bjuda på bättre fotboll, jag är som sagt grymt besviken på det jag fick uppleva. Jag tycker mer synd om dom dryga 60tusen som tagit sig till Emirates för att heja och hjälpa sina lag till seger igår. Allt dom fick uppleva var en mållös match och där det inte bjöds på någon vidare bra fotbollsmatch. Matchen slutade alltså 0-0, där Chelsea får ses som den stora förloraren.

Ett annat lag från huvudstaden fick även gå av planen utan att få med sig varken mål eller poäng. Tottenham gästade Queens Park Rangers och hoppades där på att få med sig poäng. Men det var Adel Taarabt som blev enda målskytten då han nätade i 24:e minuten. Samma Taarabt fick även se det röda kortet i 77:e minuten och Tottenham fick chansen med en man mer att åtminstone få med sig en poäng hem. Men QPR höll undan och Tottenhams form fortsätter att peka nedåt.

Hittills har jag bara skrivit negativt om tre lag från engelska huvudstaden, men då byter jag till ett positivare ämne och ett lag som inte kommer från London, Newcastle. Ett lag som fortsätter att vinna sina ”måstematcher” och därigenom hänger kvar i drömmen om en plats bland dom fyra bästa. I och med segern igår så finner man detta Newcastle på en fjärdeplats, både överraskande och kul att ett lag med små medel blandar sig i om platserna till finrummet i Champions League.

Gårdagens match vann man ganska komfortabelt med 3-0 mot gästande Stoke. Tvåmålsskytt blev Yohan Cabaye och den pålitlige målskytten Papiss Cisse hamnade återigen i målprotokollet. Frågan som jag ställer är om Pardew och hans spelare kan hålla sig kvar på denna plats säsongen ut? Inte helt omöjligt säger jag, dock är det lite ombytta roller nu när laget måste försvara sin plats istället för att jaga den. Ny utmaning väntar i dom fyra återstående matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *