Newcastle-Sunderland 1-1

Inhopparen Shola Ameobi kvitterade på tilläggstid och såg till att Newcastle fick med sig en poäng i det heta Tyne Wear-derbyt mot Sunderland.

Sunderland tog ledningen på straff genom dansken Nicklas Bendtner sedan Mike Williamson dragit ner Michael Turner i straffområdet. Newcastles Demba Ba var nära att kvittera strax innan halvtid, då hans nick efter en hörna tog klockrent i ribban. Samme Ba hade två bra lägen under andra halvlek, men han fick gå av planen mållös. Ba missade dessutom en straff. Newcastle hade ett enormt tryck stora delar av matchen och en kvittering hängde i luften.

Det gjorde inte saken bättre för Sunderland när Stephane Sessegnon fick se det röda kortet. Men det dröjde ändå till tilläggstid innan Newcastle fick se bollen passera mållinjen. Inhopparen Ameobi var Newcastles hjälte.

Värt att notera är också att Sunderlands lagkapten Lee Cattermole fick ett rött kort efter matchen! Vad som hände och sades är inte klart i skrivande stund, det enda jag vet är att Cattermole troligtvis inte hade så höga tankar om domarens insats under matchen, något olämpligt ska lagkapten vräkt ur sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *