Norling: Spelarna förtjänar inte det här resultatet

Jimmy Durmaz, foto: Gustav Hertz för Fotbollsoraklet

Malmö förlorade igår sin andra match i Europa League hemma mot österrikiska Austria Wien med 1-2. Jag, Lukas Lindell Welander, följde presskonferensen efter matchen, och här läser du vad som sades av Malmös tränare Rikard Norling.

Efter första halvlek ledde de österrikiska gästerna med 2-0, såhär kommenterar Rikard Norling det:

– I första halvlek blir vi bestraffade vid framförallt ett tillfälle. Det är många som pratar om just det här med att misstagen blir man straffade för, och det blev vi kanske.

– De gör ju alltså både ett och två mål där jag tycker halvleken är lite mer till vår fördel, även fast vi inte spelar toppfotboll. Och det får vi med oss in i andra halvlek.

I andra halvlek, framförallt i slutet, pressar Malmö på rejält och ger allt för en reducering och kvittering. Reduceringen kom med tio minuter kvar genom Mathias Ranégie, men mer än så blev det inte.

– I andra halvlek har vi inte så mycket att förlora. Vi går ut med den inställningen och vi forcerar egentligen från första minut.

– Jag tycker att spelarna jobbar på och försöker. Vi spelar långt och lite mer på chans. Tillslut får vi ett mål, lite sent, men än dock, så att vi har möjlighet att forcera in i slutet.

– Det är naturligtvis en besvikelse för oss. Spelarna förtjänar inte riktigt det här resultatet efter prestation och attityd, så jag lider med dem och naturligtvis alla MFF:are som hade förväntat sig ett bättre resultat.

Rikard Norling avslutar med att kommentera returmötet i Österrike.

– Det kommer skilja sig från hemma och borta naturligtvis. Man känner ju att de har syfte att spela igenom vårt lag med kortpassningsspel, och det kommer de göra hemma också, säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *