Norwich besegrade Manchester United

Kanariefåglarna skrällde och besegrade de dåvarande serieledarna med 1-0.
Matchen började och det var bortalaget Manchester United som inledningsvis tog kommandot i matchen. Man rullade mycket boll inom laget, medan Norwich fick jaga och redan efter tre minuter fick Robin Van Persie matchens första chans när han avslutade en skott som placerades lågt intill den vänstra stolpen – men där slängde sig John Ruddy och styrde ut bollen till hörna.

Efter den chansen så hände det inte så överdrivet mycket under de första fyrtiofem spelminuterna. Norwich kom, allteftersom, in i matchen och hotade då och då med halvfarliga inlägg som med lite tur kunde gett resulterat. Men även om båda lagen ville och försökte skapa målchanser så var det inte några direkt superheta lägen som dök upp under den första halvleken och därmed slutade de inledande fyrtiofem mållöst, 0-0.

Andra halvleken rivstartades av United som kändes pigga och återigen fick Van Persie en relativt het chans i inledningen, men dessvärre kunde Ruddy än en gång parera för The Devils. Efter bortalagets sköna start så började Norwich, precis som i den första halvleken, komma in i matchen ju desto mer tiden gick och när Norwich kunde göra ledningsmålet i den femtionionde spelminuten så kändes det inte överdrivet oförtjänt. Det var ett mycket vackert anfall av Norwich som avslutades med att spanjoren Javi Garrido slår ett fint inlägg som når fram till en relativt ostörd Anthony Pilkington som enkelt bara sätter dit huvudet och ledningsmålet var ett faktum.

Efter Norwich 1-0-mål så märktes det att Sir Alex Fergurson inte var nöjd med matchresultatet, och därför skedde ett flertal byten för att sätta igång det allt som oftast starka lagmaskineriet. Lagets starka kollektiv syntes mycket tydligt under den förra omgången när Aston Villa hade ledningen med 2-0 ända tills slutskedet utav matchen – när United plötsligt slutligen kunde kvittera och sätta det avgörande målet i slutminuterna. Den effekten ville den goda skotten och Company se idag, men tyvärr så kom man aldrig igenom Norwich täta defensiv och förlusten var ett faktum, för de dåvarande serieledarna. 1-0 till ett hårt arbetande Norwich var alltså ett faktum.

I och med Norwich vinst så befinner man sig just nu på en trettondeplacering i tabellen, medan Manchester United tappar sin serieledning till rivalen City som fullständigt krossade Aston Villa på hemmaplan efter en otrolig målexplosion i den andra halvleken när resultatet slutligen kunde skrivas till hela 5-0.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *