Norwich-Sunderland 2-1

Detta är en match som inte är någon stormatch men ändå två lag som besitter goda kvalitéer och som jobbar mycket bra som enheter och inte förlitar sig på individuella prestationer utan mer skapar sina målchanser genom hårt lagarbete. Denna match innehöll just precis detta men också många fina prestationer från enskilda spelare vid framförallt målen i matchen.

Första halvlek

Norwich var laget som inledde matchen på bästa sätt och de första 25minutrarna var dem det bästa laget vilket skulle ge utdelning i form av mål också när Norwich tog ledningen i matchen. Det var redan i den 7:e minuten som hemmalaget tog ledningen på en fastsituation när Sebastien Bassong var framme och avslutade efter en nick fram till försvararen som satte fram en fot och Norwich fick den bästa tänkbara starten på matchen.

Sunderland började sakta men säkert komma in i matchen efter de första 25minutararna men de var hemmalaget som skulle öka på sin ledning i den 36:e minuten. Anthony Pilkington läste situation perfekt när en medspelare drog en lång och hög passning som Pilkington tog emot och avancerade med i ett halvt friläge och här visade Norwich-spelaren mycket bra klass när han lurade bort Sunderlandspelaren med en riktningsförändring och avslutade behärskat i bortre hörnet.

I detta skede av matchen såg det mycket svårt ut för Sunderland att kunna komma tillbaka. Men Sunderland skulle göra ett reduceringsmål innan halvtidsvilan när bortalaget vann bollen på offensiv planhalva och sedan assisterade Adam Johnson till Craig Gardner som avlossade ett skott från långt avstånd men placerat och detta mål var viktigt för Sunderland som hade en jobbig första halvlek.

Andra halvlek

I inledningen av andra halvlek kunde man se att det sena målet i första halvlek påverkade Sunderland på ett mycket positivt sätt. Bortlaget ändrade lite i startelvan i halvtidsvilan då de bytte ut Steven Fletcher och satte upp Sessegnon som påverkade lagets offensiv positivt när Sessegnon blev mer delaktig i spelet vilket är viktigt för att Sunderland ska kunna producera målchanser.

Andra halvleken var jämnare än den första och det man kan konstatera efter matchen är att Sunderland lyfte sig betydligt i andra halvlek gentemot den första och ett Norwich som gjorde det bra matchen igenom trots att dem var det sämre laget i andra. Matchen slutade med resultatet som var i halvtidsvilan och en rättvis seger som hemmalaget om man sammanfattar de 90minutrarna. Sunderland visade dock i andra halvlek hur bra dem kan vara när dem får igång sitt passningsspel men vi fick också se hur bra Norwich jobbar som ett lag när spelarna verkligen jobbade för varandra.

Jag tycker detta var en match som bjöd på det man vill se av en Premier League match med fina individuella prestationer, hård kamp som uppstod speciellt vid slutet av matchen och passningsspelet som var riktigt bra.

Norwich möter Swansea på bortaplan nästa helg vilket kommer bli en drabbning mellan två lag som båda vann denna helg. Sunderland får besök av Chelsea vilket kommer bli en svår match för laget trots Chelseas svaga form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *