Notiser om Fiorentina – Inter samt Lazio – Lecce

Det fanns en del målchanser för bägge lagen i matchen mellan Fiorentina och Inter på Stadio Artemio Franchi. Houssine Kharja fick chansen efter en långboll som nådde Adem Ljajic. Ljajic passade snett bakåt till Kharja som sköt utanför. Diego Forlan testade Artur Boruc i Fiorentinas mål med  ett långskott lite senare, men det blev aldrig riktigt farligt.

Alessio Cerci försökte gå på genombrott efter ett fint anfall av hemmalaget, men avslutet från snäv vinkel träffade bara burgaveln. Efter 68 minuter blev dock Andrea Lazzari fälld av en utrusande Julio César och Paolo Valeri dömde straff. Adem Ljajic fick förtroendet men sköt en svag straff som César enkelt kunde rädda. Matchen slutade därefter 0-0.

Tyst minut för Piermario Morosini | FOTO: Paolo Bruno

Nu går vi vidare till matchen Lazio – Lecce på Stadio Olimpico. Lazio förde matchen under första halvlek och hade bland annat ett skott i ribban från Antonio Candreva efter 23 minuter. Samma Candreva får öppet mål i den 37:e minuten efter att Tommaso Rocchi fått en tå på ett inlägg och Massimiliano Benassi i bortamålet lämnat retur. Candreva sköt dock utanför.

Lecce tog över mer och mer i den andra halvleken och hade även ett volleyskott i ribban från Juan Cuadrado. Lazio sjunker ner i plan och tillät Lecce skapa fler chanser, men hemmalaget tog ändå ledningen efter 82 minuter när Lionel Scaloni slog ett långt inlägg från högerkanten som nådde Matuzalem vid bortre stolpen. Matuzalem nickade därefter in ledningsmålet snyggt.

Valeri Bojinov byttes in för Lecce i den 87:e minuten och på tilläggstid var det självklart den 26-årige bulgaren som kvitterade till 1-1 och såg till att Lecce fick med sig en poäng på Stadio Olimpico. En typisk 0-0-match slutade alltså inte 0-0, men ändå oavgjort i form av 1-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *