Notiser Spanien 19/4


Barcelonas Andres Iniesta riskerar att bli avstängd i den första Champions League-semifinalen mot Real Madrid om en vecka. Mittfältaren misstänks att medvetet ha dragit på sig en varning i den första kvartsfinalen mot Shakhtar Donetsk, för att sedan bli avstängd i den andra matchen och därmed undvika risken att bli avstängd i semifinalen mot Real Madrid. Uefa utreder nu ärendet och beslut angående om Iniesta ska få ytterligare en match avstängning kommer på onsdag. Barcelona har skrivit i ett officiellt utlåtande på deras hemsida att om Iniesta blir avstängd så kommer man överklaga domen.

Daily Mail skriver att Carlo Ancelotti finns med på Real Madrids önskelista på tränare som kan ta över klubben den dag som Mourinho lämnar. Carlo Ancelotti hänger löst i Chelsea samtidigt som Real Madrid, enligt tidningen, börjat oroa sig för Mourinhos ständiga uttalanden om att han har ”oavslutade affärer” i England och hans ansträngda relation till den spanska pressen.

Royston Drenthe till Inter? Affären kan bli sanning i sommar. Holländaren har aldrig lyckats slå sig in i Real Madrids startelva och har den här säsongen blivit utlånad till bottenlaget Hércules. I ett tv-program nyligen berättade han att Inter hade en option att köpa loss honom efter säsongen. -Det är inte nonsens det där, sa Drenthe.

Barcelonas tränare Pep Guardiola har med Carles Puyol i truppen till morgondagens final i Copa del Rey mot Real Madrid. Puyol bars ut på bår efter 58 minuter i helgens El Clásico, vilket var den första matchen han deltagit i sedan i januari då han ådrog sig en skada. Olyckligtvis skadade han sig alltså i comebacken, men skadan var inte så allvarlig som befarat och nu ser han alltså ut att kunna spela redan imorgon.

Real Madrid har tidigare försökt att värva stadsrivalen Atlético Madrids Sergio Agüero. Nu avslöjar dock klubbens vd Miguel Angel Gil Marin att övergången aldrig kommer genomföras, även om Agüero har en utköpsklausul på cirka 420 miljoner kronor. –Vi kom överens om en utköpsklausul på 45 miljoner euro när han skrev på en kontraktsförlängning. Hur som helst, vi kom även överens om att han inte kan ansluta till Real Madrid, inte ens om de tillmötesgår hans utköpsklausul, säger Marin till Onda Cero.

Edinson Cavani har sagt att han lever i en dröm i Napoli, och den här säsongen ligger han tvåa i den italienska skytteligan med sina 25 mål. Nu har han för Copa Américas officiella hemsida berättat vad han siktar på i framtiden. –Det finns ett speciellt lag som jag vill spela för. Mitt blod pumpar för att gå till ett lag som Real Madrid, eller ett av samma kaliber. Jag gillar utmaningar, jag är redo för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *