Nu är det fullfart framåt som gäller för England

Imorgon går England in mot Algeriet och efter första omgången kan jag bara konstatera en sak.
Nu måste England våga satsa framåt.
Vi vet alla hur läget är USA och England står just nu på exakt samma poäng efter Robert Greens misstag. Tittar man på Algeriet och Sloveniens lag så inser man snabbt att det här är en uppgörelse mellan England och USA. Samtidigt har vi sett ett Tyskland som imponerat i Grupp D som är den grupp som väntar i åttondelen för lagen i Englands grupp. Fortsätter tyskarna som de börjat handlar det alltså om en enda sak för ”Three Lions”. VINN GRUPPEN!
Det finns ett säkert sätt som England kan vinna gruppen på och det är att sätta igång ett mål-fyverkeri som amerikanerna inte kan matcha. England är det bästa laget på pappret och det måste man visa nu. Skulle England gå in och slå Algeriet med en 4-5 mål så tror jag att USA kan ha svårt att matcha det.
Man har riktigt stora målskyttar och det handlar bara om att fortsätta jobba och våga gå framåt. Man brukar prata om att man måste spela smart i ett VM och inte bränna för mycket krut i början men det svåra nu blir att England måste både satsa framåt för att vara säkra på att vinna gruppen och därmed undvika tyskarna redan i Åttondelsfinalen och samtidigt inte ta ut sig så pass att man inte orkar hela vägen.
Tittar man på England och USA så tycker åtminstone jag att England ser ut att ha en betydligt bättre trupp när det gäller att trycka på framåt och göra mål. Vi måste komma ihåg att USA:s främsta styrka är deras struktur i försvaret en struktur som mycket väll kan komma att stå i vägen för dem när det nu handlar om att trycka på framåt och ösa in mål.
Som exempel: England har Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, Joe Cole och Shaun Wright Philips att tilgå och då har jag inte ens kommit till anfallet med Wayne Rooney, Emile Heskey, Peter Crouch och Jermain Defoe.
USA kan kontra med Clin Dempsey, Landon Donovan och Jose Altidore som är snabb men inte mycket mer än så.

Jag är ganska så övertygad att England vinner den här gruppen om man bara går in i de två kommande matcherna med rätt inställning och viljan att trycka på framåt.
Nu är det fullfart framåt England!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *