Nu måste England stå enat annars faller man

England måste slå Slovenien.
England är en match från ett fiasko som skulle få engelsk press att lyncha hela landslaget.
Capello tittar ner för ruinens brant och inser hur brant det är och att det engelska segertåget är på väg rakt utför den.
Den engelska pressen lär slippa på knivarna redo att kasta sig över sitt byte om england inte skulle lyckas imorgon.

Jag tror just nu att det finns en mycket stor oro i den engelska trupp. Krismötet som Capello tvingades kalla till igår efter att John Terry kritiserat sina lagkamrater på ett allt för hårt sätt visar ändå något. För vad som än sades på det mötet så finns det en mindre konflikt i engelska landslaget för ärligt talat skulle Capello kalla spelarna till krismöte om det inte gällde något allvarligt?
Tror inte det.
Jag skulle vilja säga att om det finns en konflikt här finns det två sätt att se det på. Å ena sidan gjorde verkligen England en helt värdelös match mot Algeriet och jag tycker Terry har rätt att vara förbannad på lagkamraterna men samtidigt tycker jag inte det är en bra ledarstill att gå ut så hårt i media utan jag tycker Terry borde tagit upp det med lagkamraterna. Vill Terry ha tillbaka lagkaptens-bindeln har han inte gjort det bästa direkt. Terry har alltid varit en ledare som legat och pepat lagkamraterna med positivt teamtalk men tydligen har Terry glömt att det var hans positiva sätt som gjorde honom till en bra ledare. Jag tror inte heller att Terry behöver säga till den engelska journalisterna hur dåligt laget spelar det brukar dem klara av mycket bra utan den hjälpen. Nu är det bara en sak som gäller för England stå enat.
Låt det som togs upp på krismötet stanna där annars riskerar ni att få ett mycket snabbt respass hem. Jag hoppas också jag får se et England som tagit av silkesvantarna och slutat vara gentlemän till matchen mot Slovenien.
Man kan säga att det finns ett par saker England måste göra mot Slovenien för att gå vidare.

  • Få igång Rooney: Wayne Rooney har hittills knappt gjort ett enda rätt i den här turneringen. Mot Slovenien måste han se till att hitta målet och därmed också glädjen. Den Rooney jag såg mot Algeriet var den omogne lovande Rooney med ett temprament som kan skrämma slag på vem som helst imorgon vill jag se årets Wayne Roony som dominerar jobbar och gör mål. En sak är säker Roony är en humörspelare vilket jag redan visste.
  • Farten: Nu är det dags att släppa den där handbromsen England. Jag vill inte se match till där England inte vågar chans och blir stillastående. Jag vill se löpningar, jag vill se härliga passning, ljuva driblingar och härliga mål för att säga det kort jag vill se det England jag vet finns någonstans där inuti spelarna. Man måste plocka fram det annars finns risken att man får full fart. Nerför stupet alltså.
  • Stå enade: Nu måste England spela för varandra. Jag hoppas att Steven Gerrard redan förre matchen säger något i stil med att man kom som ett lag och man ska vinna eller försvinna som ett lag. Inget lag kan lyckas om dem inte fungerar som lag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *