Oavgjort i Milans ligapremiär

Zambrotta och Mauri - Foto: Getty Images

Regerande mästarna Milan tog emot Lazio på San Siro i premiäromgången av Serie A (ligan skulle börjat i slutet av augusti men blev uppskjuten på grund av strejken). Milan med svensken Zlatan Ibrahimovic i spetsen var säkert inställda på tre poäng och en bra start på säsongen, i sitt försök att försvara scudetton. Lagen ställde upp så här:

AC Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Silva, Antonini – Gattuso, Ambrosini, Aquilani, Boateng – Cassano, Ibrahimovic

Lazio: Bizzarri – Konko, Biava, Dias, Zauri – Ledesma, Brocchi, Mauri, Hernanes – Cissè, Klose

Ibrahimovic bjöd på en underbar passning fram till Aquilani när han felvänd och med en spelare i ryggen lyckades hitta fram till sin medspelare. Aquilani missade dock friläget och istället kunde bortalaget ta ledningen efter tolv minuter. Det var Hernanes som lyfte fram bollen till Klose, tysken tog med sig bollen från höger till vänster och sköt in den med vänsterfoten. Abbiati tecknade för hands och hade troligen rätt, men domaren godkände målet och Lazio hade tagit ledningen.

Fem minuter senare var Klose nära igen, efter att Gattuso och Nesta kolliderat kunde Cissé gå rakt in och skjuta ett skott som Abbiati släppte retur på. Klose var först på returen men fick ingen bra träff och bollen gick utanför. I samband med kollisionen blev Gattuso skadad och tvingades byta. Mark van Bommel kom in i spel istället. Tjugo minuter hade då spelats och Lazio var det bättre laget. Det skulle också komma ännu ett mål för bortalaget.

Mauri fick en passning ute på högerkanten, hittade Cissé med ett fint inlägg och fransosen steg fram med huvudet och nickade in bollen kraftfullt. Nesta var på efterkälken återigen och Abbiati var chanslös i Milan-målet. Två mål för bortalaget, båda ifrån nyvärvade anfallare. Milan skulle dock komma igen. Hemmalaget byggde upp ett fint anfall, Aquilani fick bollen utanför straffområdet och chippade fram till Cassano som bara passade i sidled till Ibrahimovic med öppet mål. Zlatan missade givetvis inte och reducerade till 1-2 efter en halvtimmes spel.

Tre minuter senare var kvitteringen ett faktum, när Cassano höll undan sin försvarare och riktade nicken mot bortre stolpen. Bizzarri stod något felplacerad och hann inte rädda, bollen gick i mål och helt plötsligt stod det 2-2. Matchen hade vänts på ett ögonblick! Minuterna senare gjorde Konko en riktigt bra löpning från högerkanten och spelade in till Hernanes som fick ett grymt bra läge. Avslutet är dock uselt och Milan klarar sig med blotta förskräckelsen. Resten av halvleken fortlöper utan några större chanser, men det är Milan som har övertaget när det blåses av för halvtid och man hann även med att skapa en del halvchanser i första halvlek.

När lagen kom till spel i andra halvlek var det Milan som fick den första chansen. Cassano kom in i straffområdet, vände och vred innan han sköt strax utanför. Ibrahimovic ville ha en passning men fick ingen, förmodligen gjorde Cassano rätt som försökte skruva in bollen vid bortre stolpen. Minuterna senare var Boateng framme och försökte nicka in framspelningen från Zlatan, men misslyckades och föll på axeln. Han klev av planen, behandlades med kylspray och kom in igen. Riktigt snygg lyftning från Zlatans sida, nicken var inte heller långt ifrån att gå in.

Efter en timmes spel får Zlatan stå helt obevakad under lång tid innan han lyfter in bollen i straffområdet mot Cassano. Cassano plockar ner bollen och försöker få in den vid första stolpen, men träffar just stolpen och bollen går ut. Minuten senare lyfter Aquilani bollen till Cassano som spelar fram Boateng mitt i boxen. Boateng försöker med en yttersida men Bizzarri lyckas rädda. Bara två-tre minuter efter detta löper Cissé ifrån Nesta, petar bollen förbi Abbiati och får öppet mål. Då kommer Nesta tillbaka och lyckas få undan bollen till hörna. Grymt nära 3-2 till Lazio!

Efter halva andra halvlek fick nyförvärvet Nocerino komma in för Aquilani och applåderades av hemmafansen. Samtidigt gick Klose ut mot Gonzalez i bortalaget. Ett defensivt byte från Lazios sida, för att hålla i den poäng som man hade. Med kvarten kvar att spela kom Alexandre Pato in i spel, för att försöka göra det hett eftertraktade segermålet. Boateng haltade ut och blev ersatt av brassen. Milan försökte gå framåt för att vinna, medan Lazio backade och var nöjda med ett kryss i ligapremiären mot de regerande mästarna på bortaplan.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid byttes Mauri ut  och Senad Lulic kom in istället, det var Lazios sista byte. Milan tryckte på för ett segermål, men fastnade när man kom in i straffområdet. Med sex minuter kvar av ordinarie tid kom Zlatan förbi och försökte skjuta bollen förbi Bizzarri, som lyckades rädda. Hemmalaget fortsatte att sätta press mot bortamålet, men Lazio lyckades med att hålla bollen borta från målet och kunde dra en lättnadens suck när domaren blåste av matchen. 2-2 blev slutresultatet och lagen fick alltså dela på potten i den första matchen av Serie A 2011/12.

Ett ganska rättvist resultat, men om något lag skulle vunnit var det definitivt Milan. Man var piggare, mer på hugget och skapade fler chanser än Lazio. Bortalaget fick två tidiga mål och dessa räckte alltså till oavgjort, trots att Milan gjorde två snabba mål och hade hela andra halvlek på sig att avgöra. Zlatan då? Han reducerade till 1-2 i öppet mål, stod för två underbara framspelningar man var i övrigt ganska osynlig.

2 tankar kring ”Oavgjort i Milans ligapremiär

  1. Henric Holmberg Inläggsförfattare

    Tack så mycket!

    Jag tror att Milan kommer vara med högt uppe i år också, definitivt topp tre. Många lag kan vinna, Milan är en av favoriterna. Dock tveksam till att de försvarar scudetton. Vart tror du Milan slutar?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *