Officiellt: Stephan Lichtsteiner till Juventus

Juventus har nu bekräftat på sin hemsida att den 27-årige ytterbacken Stephan Lichtsteiner är helt klar för klubben. Schweizaren lämnar sin förra klubb Lazio efter tre säsonger och har nu skrivit kontrakt med Juventus till och med säsongen 2014/15.

Lichtsteiner är nu alltså officiellt helt klar för Juventus. Övergångssumman landade på knappt 96 miljoner kronor (€10M) och schweizaren säger såhär om övergången för Football Italia:

– Jag är mycket glad över att få spela för Juventus. De hade problem förra säsongen men jag hoppas att det går bättre i år. Jag hoppas vi kan vinna något.

– Jag är en offensiv ytterback men har inte gjort så många mål i min karriär. De jag gjort har dock varit viktiga sådana. Jag hoppas kunna näta några gånger för Juventus.

Lichtsteiner berättar vidare om återföreningen med Reto Ziegler i Juventus.

– Det känns fantastiskt att få spela med honom igen. Vi har varit vänner i många år och lagkamrater i landslaget. Vi spelade även tillsammans för sju år sedan i Schweiziska Grasshoppers och jag är väldigt glad att se honom igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *