Om Silly Season, Milan och Keisuke Honda

Det ryktas väldigt mycket i Silly Season tider. Det har det alltid gjort och det kommer det alltid att göra. När varje Silly Season drar igång så är man alltid lika lycklig, för att se vart alla spelare hamnar. För att se vilka spelare som hamnar i ens favoritlag, om man nu har ett favoritlag. Jag har ett favoritlag som nog många känner till, det är Milan. AC Milan. Milanos stolthet, Italiens stolthet och det är nog till och med Europas stolthet. Nej det är det nog inte, inte I-dagsläget i vilket fall.

Ett väldigt spännande namn som har ryktats till just Milan är Honda. Den Japanska målsprutan. Ni trodde kanske att jag skulle säga Zlatan eller Fabiano, två stjärnor som har rejält med erfarenhet från den högsta nivån i fotbollens värld. Nej, mannen jag talar om heter Keisuke Honda. Han har gjort succé i VM och det är nog därifrån de flesta känner igen hans namn ifrån. Gårdagens succé spelare, morgondagens världsstjärna.

Milan skulle verkligen göra ett riktigt fynd genom att investera i Japanen. Dels för att det är en enormt spännande spelare som besitter riktigt goda fotbollskvaliteér och dels för att han imponerade så totalt i en mindre klubb. Visst Zlatan, Fabiano, Joe Cole och allt vad det ryktas om skulle nog vara bra. Men Milan måste inse att det är tyvärr spelare som har gjort sitt. Vi besitter ett lag där många spelare redan har gjort sitt på fotbollsscenen. Visst de kan säkerligen fortsätta att prestera, men långt ifrån den nivån de har spelat på tidigare. Ett nytt oprövat kort skulle sitta ganska fint i denna stensäkra korthög där nästan alla kort besitter enorm rutin. Därför behöver vi bygga laget på nytt. Jag vet att jag inte är den första som nämner det och jag är säkert inte den sista heller. För nog kommer det alltid att tjatas om ålder. Även om de presterar eller icke så har åldern konstigt nog en väldigt stor inverkan i fotbollensvärld. Är man över 30 år så räknas man som pensionär. Det jag vill säga är inte att jag har något emot äldre spelare, tvärtom, jag älskar dem. Kolla bara på en spelare som Inzaghi! Utan jag menar bara att Milan måste testa oprövade kort. Zlatan är en spelare som har satts på prov i 3 absoluta toppklubbar. Juventus, Inter och Barcelona. Kanske var det tredjegången gillt för honom?

Det ryktas även att Tysklands mittfältspjäs Bastian Schweinsteiger är på gång till Milan. Bastian som till vardags spelar för Tyska Bayern Munchen, har gjort en mycket bra säsong och är en av nyckeln till Bayerns framgång inte minst i Champions League. Seriöst rykte eller ej, det återstår att se. Men spelaren är helt klart intressant då han i dag är en av världens bästa mittfältare, enligt mig.

Enligt Gazettan så håller även våra ärkerivaler Inter ögongen på Tysken. Inter som har ett riktigt bra lag och vann det mesta man kunde under Mourinhos ledning. Ett lag som har lite mer pengar än Milan och därför är villiga att investera i stora namn nu när de vunnit CL, bland annat.

Jag ber till övre makter att Milan verkligen vågar satsa på någon av dessa spelare. Två spelare som besitter fotbollskvaliteer på absolut toppnivå men som inte liknar varandra i spelsättet. Det är dags att satsa på nytt kolla på Löws lagbygge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *